PAAL FLAATA

Populer!
 
6.0
2383   0   1   0   0  
PAAL FLAATA

Album informasjon

Tittel
Bless Us All
Plateselskap
Blue Mood Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
6.0

En følelsesladet plate

Aah, denne trengte vi, og akkurat i rett tid på året. Paal Flaata tolker sangene til Mickey Newbury. Legenden som gjorde opprør mot Nashvilles konservative studiosystem sammen med Johnny Cash, og som var helt i front innen den såkalte Texasskolen av singer/ songwriters sammen med Townes Van Zandt, Guy Clark, Rodney Crowell etc.
At Paal Flaata har tatt på seg rollen i å tolke hans sanger følger naturlig etter å ha gjort et imponerende stykke arbeid med Chip Taylors sanger på albumet «Wait By The Fire». Og dette stikker enda dypere i sjelen i et mollstemt og alvorstonet amerikansk drama gjennom sanger som «Remember the good», «Bless us all», «I came to hear the music» og «Poison red berries». Og når Paal avslutter albumet med «An American trilogy», som Elvis Presley gjorde i 1971, så låter han som Mr Memphis 100%.
Dette er en følelsesladet plate. En plate som gir deg sjansen til å gripe tak i ditt indre, i dine følelser, i menneskets drømmer og litt ensomme og reflekterte sjel. Noen få ganger oppleves musikk som større enn alt annet, som noe som kan si noe om hvem vi er og hvor vi kom fra, og dette er en slik plate. Personifisert gjennom Paal Flaatas inngående studie av Mickey Newbury, og de dypeste og ikke nødvendigvis mest kjente låter han hentet ut fra menneskehetens brønn. Paals stemme berører deg veldig gjennom hele albumet, men også hans partner Gøran Grini bak tangentene er svært viktig for produksjonens klangbilde og melankolske kunst. Dette er en reise, du trenger den akkurat nå: Bless us all!

Powered by JReviews