AVNER STRAUSS

Populer!
 
5.0
2256   0   1   0   0  
AVNER STRAUSS

Album informasjon

Tittel
Blues Ha’Or Haganuz
Plateselskap
Egen utg.
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

I grenselandet mellom jazz og blues

For mange år siden hadde undertegnede en spalte i klubbmagasinet til Christiansand Blues Club, BluesStikka, der jeg tok for meg bluesutgivelser fra alle verdens hjørner. Mange bånd til fjern og nær ble knyttet, og her om dagen dukket den nye skiva til israelske Avner Strauss opp i postkassa.
Avner Strauss er en 60 år gammel jøde født og oppvokst i Jerusalem. Han har musikkutdannelse fra Berklee i Boston samt konservatoriet i hjembyen. Avner virker som produsent, musiker, skribent og poet. Han har også utgitt både bøker og musikk spesielt rettet mot barn. Avner ble bitt av bluesen på tidlig 70-tall, og har utgitt en rekke plater, både innfor blues og beslektede musikkformer som jazz, klassisk og flamenco.
I år kom dobbelt-albumet ‘Blues Ha’Or Haganuz’ ut. De aller fleste av låtene, om lag 80%, er sunget på hebraisk, så det forstår vi ikke mye av… Det vi imidlertid forstår, er at Avner Strauss er en meget habil låtskriver og musiker, og at han holder seg med et riktig godt band. I tillegg kommer et imponerende kobbel av gjesteartister. ‘Blues Ha’Or Haganuz’ har meget stor spennvidde, men ligger vel i utgangspunktet sånn et sted i grenselandet mellom jazz og blues, pluss et par låter i mer gospel-tradisjon.
Hvis man skulle ha ønske om å utvide blueshorisonten en smule, så har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale anskaffelse av Avner Strauss’ ‘Blues Ha’Or Haganuz’. Du får den helt sikkert via hans hjemmeside www.AvnerStrauss.com.

Powered by JReviews