MAGNUS BERG

Populer!
 
5.0
3118   0   1   0   0  
magnusberg_cd14132.jpg

Album informasjon

Tittel
Cut Me Loose
Plateselskap
Screen Door Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Knall debut-skive

Jeg kan simpelthen ikke annet enn å la meg imponere av dette stykke debut-arbeid fra Magnes Berg. Gutten har jo pinadø alt; musikalitet, attityde, gode og sjølskrevne låter og et bra band! I det skiva åpner forrykende med tittelkuttet ‘Cut Me Loose’, ser jeg allerede for meg unge Berg ute på Europas festivalscener. Og konseptet ‘ung mann med rocka bluesgitar’ selger jo ikke så helt verst for tida, heller.
Magnes Berg er 18 år gammel, og fikk sin aller første gitar da hans bestefar bygde en til ham da Magnus var 7. Scenedebuten hadde han som 12-åring og han har siden opptrådt bl.a. på Buddy Guy’s Legends. Her head-linet han sammen med den New York-baserte Kirsten Thien, en dame som også gjester ‘Cut Me Loose’, både som låtskriver og vokalist. I tillegg til å lede sitt eget band, spiller Magnus også i bandet til Trine Rein.
‘Cut Me Loose’ inneholder i alt 10 låter, godt fordelt utover den musikalske paletten. Fra den halvveis country-inspirerte låta ‘When It’s Gone’, skrevet av Kirsten Thien, Magnus Berg og produsent Erik Boyd sammen, og fremført av Thien på vokal og Magnus på countryslide-gitar, via halsbrekkende ‘San-Ho-Zay’, som beviser guttens gitarferdigheter, til heftige og rifftunge bluesrockere som tittelkuttet og tunge boogielåter som ‘St. Pete Boogie’.
Til og med en låt som Dixon/Waters-låta ‘Hoochie Coochie Man’ klarer Magnus Berg og bandet hans å tilføre ny energi. Og jeg nevner bandet hans med vilje her, for ikke minst munnspiller Bjørn Tore ‘Daffy’ Larsen gjør en formidabel innsats hele skiva i gjennom. Likeledes vil jeg fremheve gjesteartist Kristian Koppang på tangenter. Strålende innsats!
Oppsummert: Knall debut-skive fra Magnus Berg. Denne karen fortjener all den oppmerksomhet vi kan få gitt ham, og jeg er sikker på at han vil ta bluesverden med storm. Slipp Magnus Berg opp og frem!

Powered by JReviews