BEN GRANFELT BAND

Populer!
 
3.0
2902   0   1   0   0  
bengranfelt_cd14.jpg

Album informasjon

Tittel
Handmade
Plateselskap
Music Avenue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
3.0

Hyggelig, men aldri imponerende

Gitaristen Ben Granfelt kjennes fra forskjellige finske band som rootsrock-bandet Gringos Locos og det teateralske artisteriet til Leningrad Cowboys. Han gjorde også en svært respektabel jobb i det engelske 70-talls baserte rockebandet Wishbone Ash mellom 2001 og 2004, men etter 40 år som gitarist er det hans eget bluesrock-baserte band Ben Granfelt Band som gjelder.
Et meget hyggelig, men aldri imponerende bekjentskap der det melodiske gitarspillet gjelder fra åpningslåta «Going home» som har et refreng som hentet ut av en Scorpions-konsert. Ikke så rart at den har vært en live-favoritt på Ben Grantfelts konserter hjemme i Finland, i sentral-Europa og i England. Jeg tror ikke han og bandet hans har spilt konserter i Norge. Vi er nok ikke prime target for en ex-Wishbone Ash guitar-slinger.
Fine cover-versjoner av Pink Floyds «Breathe» og særlig Gerry Raffertys megahit «Baker Street» der Bens gitar tar over for saksofonens sentrale melodiførende rolle. Du hører at Ben Granfelt er en god bluesinspirert gitarist. Spesielt på hans egne mer instrumentale låter «Musicland», «Instrumental madness» og «Home again» hører du prestasjoner mange gitarhungrige fans av elektrisk britisk bluesrock vil like.
Men alt i alt er det for lite originalitet og spenning til at jeg kan anbefale Handmade ett hundre prosent.

Powered by JReviews