TEXAS CANONBALLS

Populer!
 
4.0
1986   0   1   0   0  
texascanonballs_cd14.jpg

Album informasjon

Tittel
Texas Cannonballs
Plateselskap
Rock’n’Rollsaves Production
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Ivaretar musikktradisjonene etter Fabulous Thunderbirds

Du kjenner igjen oppskriften på gode pannekaker fra Texas når du smaker dem. Dette er kanskje ikke den mest originale av dem, men med den erfarne T-birds bassisten Preston Hubbard om bord er dette jumpy texasblues av det slaget som man aldri kan få helt nok av. Hel ved fra Austin!
Preston Hubbard var bassist med Fabulous Thunderbirds fra midten av 80-tallet og nesten i 10 sammenhengende år. Den kanskje mest produktive tiden til Kim Wilson og Jimmie Vaughan. Og den hardt-jabbede bassisten er definitivt fortsatt meget oppegående der Texas Cannonballs høres ut som en hardt klubbspillende avlegger av tidlig Fabulous Thunderbirds. Austins røtter innen blues, r&b, jumpblues og 50-tallets rock’n roll fint preservert i låter som «Hard way» som er skrevet av bandets egen Hector Watt og bluesdiva Lou Ann Barton. Eller nesten Link Wray/ Robert Gordon-rockete på klassiske rock’n billy-låter som Jerry McCain’s herlig sparkende «I want somebody to love».
Du river ikke ned musikkhistorien eller bygger opp noen ny avdeling med Texas Cannonballs, men de ivaretar musikktradisjonene etter Fabulous Thunderbirds og Austins varemerke på beste måte. Får nesten uimotståelig lyst på en kald øl når jeg sitter og anmelder dette, og sånn sett tror jeg de som får oppleve bandet på Fjordblues i Sandane i sommer kommer til å tømme tappetårnene i omegnen. Artig å oppleve Preston Hubbard i så rå form som det Texas Cannonballs leverer 20 år etter T-birds eventyret.

Powered by JReviews