JAREKUS SINGLETON

Populer!
 
5.0
2397   0   1   0   0  
jarekussingleton_cd14.jpg

Album informasjon

Tittel
Refuse To Lose
Plateselskap
Alligator Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Spennende nytt

Dette er spennende nytt fra blueslabel nr. 1 siden 80-tallet. Alligator har blitt flinke til å minimere utgivelsene sine, og heller satse tyngre på det som virkelig er bra. De treffer meg hardt med snart 30 år gamle Jarekus Singleton og hans ultra-groovy miks av soul, gospel og Marvin Gaye-fortellende tekster som tar tak i deg og gir deg en bluesfølelse du ikke kjenner hver dag.
Musikalsk har Jarekus, som kommer fra det lille stedet Clinton utenfor Jackson i Mississippi, røtter som først og fremst har kommet frem gjennom å spille i kirken. Der startet også Robert Randolph med sin sacred steel music som ble omgjort til dampende funk og soul. Trekk ut elementer av Robert Randolph, Robert Crays mest lidenskapelige soul/blues, folk/blues/gospel-nerven i tidlig Ben Harper og legg til noe tyngre helt over i skalaen til karer som Popa Chubby, så skjønner du at Jarekus Singleton ikke er noen helt tradisjonell plante i bluesens nye verden.
For Jarekus Singleton er utvilsomt et navn for fremtiden, et slikt navn vi skulle kunne ønsket å se mens blomsten utfolder seg på scener som Notodden Bluesfestival. Dette er en artist som er booket til Cognac Blues Passions i Frankrike i sommer. De har skjønt det!
Jarekus begynte sin musikalske karriere i kirken mens han vokste opp med å høre på hip-hop på fritiden. Han har ikke kommet inn i bluesverdenen via den tradisjonelle veien gjennom B.B. King eller Muddy Waters, og den oppriktige nerven og gospel/ soul-sjelen man føler gjennom hans låtmateriale er derfor original nok til at jeg stopper realt opp og bruker tid på dette debutalbumet for Alligator. For det trengs 3-4 spinns før det sitter, men da er låter som inderlige «Refuse to lose», drivende organiske «Purposely», den nakne soulblues-nerven som rett og slett paralyserer på låter som «Hell» og «Crime scene», og bluesfølelsen fra Mississippis kirketrapp i låter som «High minded» den bluesdietten du vil fylle sommernettene med i år. Får du innvilget visum til Frankrike i sommer kan det ikke tenkes bedre blanding av nytelsesmidler. Refuse To Lose treffer deg slik bare et større talent kan!

Powered by JReviews