Beth Hart & Joe Bonamassa

Populer!
 
5.0
1988   0   1   0   0  
Beth Hart & Joe Bonamassa

Album informasjon

Tittel
Live in Amsterdam
Plateselskap
Provogue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Fantastisk «live performance»

Beth Hart og Joe Bonamassa skapte alle tiders lekegrind når de slo seg sammen for å spille inn noen glemte og kjente klassikere fra katalogen til artister som Etta James, Billie Holiday, Tom Waits, Ray Charles, Delaney & Bonnie, Buddy Miles, Ike & Tina Turner, Melody Gardot, Nina Simone, Aretha Franklin, Lucinda Williams med flere. En mulighet de ikke kunne tape.
Det slo gnister på debutalbumet Don’t Explain, ja noen av versjonene var markerte forbedringer fra originalene, mens det var åpenbart på oppfølgeren Seesaw at hverken låtene eller gnisten mellom Beth og Joe var helt den samme og umiddelbare kraften lenger.
Likevel står soul/blues-rock’n roll sanger Beth Hart og hennes energi og Nina Simone-innlevde følelsesregister til det mer veloppdratte bluesrock-esset Joe Bonamassa så godt til hverandre at det også har blitt store konserter ut av det. Svakhetene på albumene de har gitt ut i studioversjoner oppveies av den live-kraften Beth besitter, og Joe følger på med gnistrende gitarspill. Du kan ikke ligge på latsiden når du har en kraft som Beth Hart foran deg, og Joe Bonamassa er alltid best når det ikke kan planlegges og finpusses for mye. I liveformatet kommer hans beste gitarlinjer og magi best frem.
Live In Amsterdam er en pakke med 2 x CD pluss 2 x DVD. 21 låter pluss masse bonusmateriale på DVD-skivene. Flott lyd og med fantastiske Anton Fig på trommer og forsterket med en blåserrekke også på disse opptakene fra Holland. De tar hevn på den stakkarslige versjonen de gjorde av Etta James klassiker «I’d rather go blind» i studioutgaven med en 10 minutter lang følelsesladet versjon. Om resten er det bare å si: Fantastisk «live performance»!
Ren dynamitt å plassere Beth Hart sammen med Joe Bonamassa og bandet hans med slike låter på setlista!

Powered by JReviews