KENNY WAYNE SHEPHERD

Populer!
 
5.0
2218   0   1   0   0  
kennywayneshep_cd14.jpg

Album informasjon

Tittel
Goin’ Home
Plateselskap
Provogue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Keeping The Blues Alive!

Jeg traff en purung Kenny Wayne Shepherd i Oslo Spektrum så langt tilbake som i 1996 da han varmet opp for gigantene Eagles på deres og hans første konsert i Norge noensinne. Det var en mager, kjølig «guttunge» som møtte meg, og som noen timer senere leverte et gitarspill som fortalte hvorfor musikkpressen mente trioen Kenny Wayne Shepherd, Jonny Lang og Susan Tedeschi var revitaliseringen av bluesen i rockens navn. Var fremtiden for Clapton-skolen innen rock. Wow, det var en fantastisk opptreden, men fortsatt like kjølig mot sitt publikum.
Så har Kenny Wayne Shepherd, etter å ha gått gjennom samme rock’n roll og personlighetskrise som Jonny Lang, vendt tilbake til bluesen med mer passion, og med et langt mer åpent og utstrålende scenetekke arbeidet seg tilbake «the hard way». Og igjen gjør Kenny Wayne, som han gjorde med albumet «10 days out: Blues From The Backroads», et album med låter som er spilt inn tidligere av bluesgiganter som B.B. King, Albert King, Bo Diddley, Stevie Ray Vaughan og Johnny «Guitar» Watson”, for å nevne noen. Et coveralbum, eller som en hyllest til sine forbilder, der Kenny Wayne leverer gitarspill som både rocker sokka av ethvert stående publikum og gnistrer, og som han sliter med å få til temperatur på sitt eget materiale, skal jeg være ærlig. Hans deltagelse i The Rides sammen med Stephen Stills og Barry Goldberg i fjor markerte den definitive oppturen for Kenny, og den fortsetter så definitivt her.
Med sin mangeårige vokalist Noah Hunt, trommeslageren Chris Layton (ex Stevie Ray Vaughans band), den britiske bassisten Tony Franklin (kjent fra Jimmy Page-ledete The Firm på 80-tallet, og senere Whitesnake), og keyboardspiller Riley Osbourn som tidligere turnerte med Willie Nelson, er Goin’ Home en plate det er lett å like. Gjesterekka som har meldt seg på i studio er også imponerende og bidrar til at låtene treffer, slik de som gjorde originalene i sin tid ville at de skulle treffe, selv om de fleste av dem er i åndeverdenen i dag. Ringo Starr (ex Beatles), Joe Walsh (ex Eagles), Keb’ Mo’, Warren Haynes (Allman Brothers Band, Gov’t Mule), Robert Randolph og Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds) er tunge navn som åpenbart har fot for Kenny Waynes prosjekt: Keeping The Blues Alive!
Med dette albumet vil den klassiske bluesen også treffe rockpublikummet hjemme!

Powered by JReviews