Raw Spitt

Populer!
 
4.0
1319   0   1   0   0  
Raw Spitt

Album informasjon

Artist
Tittel
Raw Spitt
Plateselskap
Alive Natural Sound
Anmelder
Øyvind Pharo

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Musikk som er tøff i trynet.


Charlie Whitehead alias Raw Spitt kommer fra staten Virginia. Whitehead var en R&B/soul-sliter da han på slutten av 60-tallet kom seg til New York City der han ble oppdaget av Charlie Foxx, halvparten av søskenduoen Charlie & Inez Foxx. I 1970 kom han under den legendariske soul-eksentrikeren Swamp Doggs vinger – også han fra Virginia, og med Jerry Williams Jr. som egentlig navn. Det var Swamp Dogg som ga Whitehead artistnavnet Raw Spitt, og produserte ham på sitt selskap Canyon.
Åtte av de ti låtene er signert Jerry Williams Jr. og bærer opphavsmannen tydelige stempel av frittalende,uærbødige, provoserende tekster forankret i afroamerikansk samfunnskritisk holdning, men snarere beslektet med svart satire enn med Black Panther-slagord. Swamp Dogg/Williams Jr. var soulmusikkens svar på Zappa og en forløper for George Clinton.
Men både som soloartist og produsent av Raw Spitt var Swamp Doggs tidlige 70-tallsinnspillinger preget av sørstatssoulens varme groove.
Tittelsporet som er en slags selvbiografi om hvordan Whitehead fikk navnet Raw Spitt, er spilt inn over lesten til Otis Reddings “Hard To Handle” med brunstige blåsersnøft i tre og messing. Innspillingene er gjort i Capricorn Studio, Macon, Georgia med Swamp Doggs faste gitarist Jesse Carr og trommis Johnny Sandlin og andre som er kjent fra Johnny Jenkins’ psykedeliske bluesmonsterplate Ton-Ton Macoute. Musikken er ganske streit og kontrollert, men titler som “The Freedom Under Certain Konditions Marching Band”, “Call Me Nigger” og “I Dig Black Girls” sier mye om dette er musikk som er tøff i trynet. Beste spor og mest sørstatsfunky spor er imidlertid skrevet av William Stevenson, Don Corey (Covay?) og Wilson Pickett. “This Old Town”.
Liker du southern soul? Right on.

Powered by JReviews