BIG TRUCK

Populer!
 
3.0
1639   0   1   0   0  
BIG TRUCK

Album informasjon

Tittel
What Planet Are You On?
Plateselskap
Big H Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
3.0

Countryrock og honkytonk med et «pønka» snitt

Med en godt trimmet country-tonk, countryrock eller honkytonk med et «pønka» snitt a la tidlig Jason & The Scorchers smeller Big Truck godt inn i Oslos fortauskanter. Med utgangspunktet i bluesklubben Muddy Waters og rockabillyklubben Caven har denne erfarne gjengen vært å se bitvis og delt i band som Billy T Band, Texas Twisters, bandet til Claudia Scott, instrumentalbandet Beat Tornados og Rockin’ Rhythm Bandits.
Big Trucks lekne og godt gjærede humor, veldig guttehumor kan man godt si, setter nok lytteren på prøve. De gjorde det med meg i alle fall. Humoren i band som Home Groan kan jeg digge. Det er underlig og skjevt det også, men har en stil og attityde som treffer kunstnersenteret i hjernen din. Hva Big Truck treffer vet jeg ikke, men den delen av hjernen er sjelden til stede før etter tre-fire halvlitere. Det vet jeg.
Musikalsk leker Big Truck erfarent i farvannet der band som Jason & The Scorchers, Commander Cody, Ozark Mountain Daredevils og artister som Bill Kirchen og Lee Hazlewood har tråkket stien før dem. Men de legger all attityde inn på å aldri bli tatt seriøst mer enn 5 sekunder, helt crazy ”tegneserie”, og understreker med hver eneste låt at dette er for gøy og løssluppen guttete moro. Det er en livlig låve du blir bedt inn på der barkrakkene i beste fall har tre bein. En låve der tekstene helst ikke bør tydes eller prøve på å forstås. Det forløper seg mange underlige meldinger som på «Vasby farms Grams service»: «Magic rain moistering my brain, bequerels bobbling in my veins….and the engine roooar…”. Eller på «Fuckin’ around»: “…...and now that I’ve growned up I know what I wanna do: I start fucking around, get mean and drunk, and a little stoned too”.
Big Truck spiller bra, har hår på brystet og barbeque-saus fra forrige uke i barten. Men likevel skjønner jeg ikke helt meningen med plata. Men har små problemer med å forstå at med seriøs promille og innelåst på nevnte låve, en litt annen planet som tittelen sier, så kan stammespråket forstås av sine likemenn.
Produsert i Snaxville Studios av Henrik Maarud.

Powered by JReviews