CYRIL NEVILLE

Populer!
 
4.0
1452   0   1   0   0  
CYRIL NEVILLE

Album informasjon

Tittel
Magic Honey
Plateselskap
Ruf Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Et forfriskende, men ujevnt album

Et forfriskende, men ujevnt album fra Neville Brothers, Meters og nå Royal Southern Brotherhood-legenden Cyril Neville. Umulig å mislike, men samtidig ikke et album du MÅ ha. Men er du ute etter å ha det gøy så finnes det mye av den sorten her.
Det er utrolig hvor hardt Cyril rocker på dette soloalbumet, der han blant annet gjestes av sin rekkekamerat Mike Zito fra RSB, og av New Orleans-legendene Allen Toussaint og Dr. John, samt bluesrock-legenden Walter Trout. Den største hammeren på albumet er The Gales Brothers «Something’s got a hold on me» fra midten av 90-tallet. Skrevet av Eric Gales storebror og Hendrix-protege Eugene, og her levert med lidenskapelig gitarspill av superprodusent David Z. Legendarisk kjent for sitt arbeide for Prince, Buddy Guy og britiske Fine Young Cannibals, og her for første gang bak spakene for Cyril Neville.
Det latinske med både New Orleans og Cuba i sikte kommer fint frem på Cyrils egen «Another man» (skrevet sammen med kona Gaynielle) og viser hvilket rytmisk geni han er. Samarbeidet med Mike Zito resulterer i noe av den tyngste og ekte bluesrocken på den hvite siden av Buddy Guy med «Still going down today», og på Michael Bloomfields (en av tidenes bluesgitarister) og Nick Graventies «Working man», skrevet mens de var i Electric Flag på slutten av 60-tallet, rocker Cyril helt opp mot sørstatsrockens flaggskip, Lynyrd Skynyrd. Uten at det blir flaut eller feil. Cyril Neville tar ut rockeren i seg slik han har blitt frigjort av RSB de siste to årene. Som når han forsyner seg av en av Paul Butterfields senere låter «You can run but you can’t hide» fra 1976-albumet «Put It In Your Ear».
Det politiske budskapet i funky og tungt sydende «Money and oil» (skrevet sammen med Mike Zito) fortjener å hedres, og selv om det kanskje ikke er så mange ess blant låtene på Magic Honey så er det likevel en plate uten et eneste svakt øyeblikk. Et album der Cyril er kåt på kombinasjonen av New Orleans spektakulære groove, funk og hardt rockende blues. Det er godt gjort når man er 64 og fokuset samtidig nok er hardere på karrieren til Royal Southern Brotherhood. Hvem skulle tro at han og Dr. John til sammen er 136 år når de vrikker seg raffinert rundt på Dr. Johns «Swamp funk»?!

Powered by JReviews