ERIC BURDON

Populer!
 
4.0
1250   0   1   0   0  
ERIC BURDON

Album informasjon

Tittel
‘Til Your River Runs Dry
Plateselskap
ABKCO Music & Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Opptur for Eric Burdon

Det var fryktelig morsomt å være tilstede på Eric Burdons konsert på Notodden i fjor. Fra Animals-karrieren er det så mange perler at en mer oppløftende fest fra 60-tallet knapt er å oppdrive, siden Beatles er forhindret fra å møte som vi alle vet. Også et kick å se en slik gammel legende klare å beherske (og porsjonere riktig) det som er igjen av stemmen.
Derfor er det ikke helt uventet at Eric Burdons nye album, med det utmerkede amerikanske bandet han har i dag, leverer gode varer i tråd med gammel storhet. Dette er velproporsjonert, bluestung og frodig rock med følelsen av The Animals, av Joe Cocker, ja endog av solomaterialet til David Johansen som vi alle vet er meget bra. Burdon leverer ikke låter som topper eller berører storhetstiden, men det er – unnskyld uttrykket – jævlig ålreit å være her!
Eric Burdon har skrevet det meste av materialet selv, og sier dette albumet beskriver den reisen livet hans har vært med opp- og nedturer. Det meste er skrevet sammen med Terry Wilson, hans bassist de siste fire årene, men også New Orleans-pianisten Jon Cleary (født i England dog) og pop/rock-artisten Gregg Sutton slipper til. Du kan regne med at flere av disse låtene passer inn i live-repertoaret når Burdon kommer til Notodden også i år, og jeg håper vi får høre Marc Cohns ”Medicine man” (en av to coverlåter på albumet), og hans hyllest til Bo Diddley i ”Bo Diddley special”. At albumet avsluttes med en cover av nettopp Diddleys klassiker ”Before you accuse me” føles dermed helt rett. Opptur for Eric Burdon, og han høres rett og slett ufattelig viril og oppe ut til å være 71 år!

Powered by JReviews