BLUE SHOT

Populer!
 
3.0
1935   0   1   0   0  
BLUE SHOT

Album informasjon

Artist
Tittel
Win Or Lose
Plateselskap
www.blueshot.dk
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
3.0

Herlig underprodusert og levende

Frontet av låtskriver, sanger og gitarist Torben Pape er Blue Shot et av de mest markante bluesrock-band fra vårt favoritt-land i sør – Danmark. På sitt fjerde album har Pape skrevet åtte nye sanger. De øvrige tre er pent hanket inn fra legender som Stevie Ray Vaughan, Elmore James og Robert Johnson. Legg til at bandet har varmet opp for Gary Moore, Popa Chubby og Steven Segal, så skjønner du fort at dette dreier seg om tungt duvende elektrisk bluesrock. Bluesrock med følelsen av Texas og sørstatene.
Originaliteten skal vi ikke trekke frem som Blue Shots fremste egenskap, men de låter på en måte herlig underprodusert og levende. De har en sjel, et mørkeroms-sound, og en rocka sjel som slett ikke er ueffen om man bare har kasser med øl på lager. På låter som ”Misery” kjenner du at elementer av både Lynyrd Skynyrd og Ian Gillan/ Deep Purple gjør opplevelsen av Blue Shot like ok som mange av Walter Trouts plater for min del. En tung og rå rocka utgave av George Thorogood på låter som ”Suspicious mind” er heller ikke av veien.
Så får vi heller prøve å tilgi Blue Shot for sine mer uraffinerte takes på Robert Johnsons ”Rambling”, som kjøres over med traktor, Stevie Ray Vaughans ”Pride and joy” som har lite Texas-pride igjen, og Elmore James ”You got to move” som i det minste er respektabelt utført. Det er bandets egne tunge, primale og levende bluesrock-repertoir som gjør at jeg nok blir stående gjennom både en og to pils ved bardisken når Blue Shot kommer forbi i Norge en dag.

Powered by JReviews