Pangåpning av ny klubb i Kristiansand

Entusiast Kjell Mersland har lagt mye sjel og innsats i å få til en verdig åpning av den nye klubben i Sørlandsbyen. Sammen med styremedlemmer og lokale musikalske krefter leverte de en åpning som blir vrien å glemme: Det flotte konsertlokalet på Håndverkeren var fylt til randen av fornøyde publikummere. Blant bandene på scena var Oz & The Wizards.

Pangåpning av ny klubb i Kristiansand
Oz & The Wizards

I følge Håndverkerens hyggelige driver ble det rapportert at de kunne solgt minst dobbelt så mange billetter! Når man vet at antallet solgte billetter var tett oppunder 200, sier musikkfolket i byen tydelig ifra at dette er et tilbud man ønsker seg. At medlemstallet i klubben allerede før åpningskonserten hadde passert 100, er også et godt tegn på den store interessen.

Hele sju band bidro på denne dugnaden lørdag 26. januar for å gi klubben en god start, og samtlige gjorde sitt for at dette ble så moro. Forskjellige uttrykk var representert, fra rocka sydstatsinspirert musikk til mer tradisjonelt repertoar, og jeg må si at jeg gledet meg stort over se gleden musikerne bidro med. Ingen nevnt… – men det var flere overraskelser!

Kristiansand er en by med lange, sterke bluestradisjoner. Her er legendariske utøvere og spennende unge musikere, og det er helt tydelig at publikummet kjenner sin besøkelsestid og hegner om sine egne. Det er bra!
Objektivt vurdert ligger mange ting til rette for en suksess i Kristiansand nå, med stor interesse, mange lokale musikalske krefter involvert, et flott, veldrevet lokale med en engasjert driver, et dedikert styre, en bookingmann med godt nettverk og god peiling, og en meget dyktig lydmann, for å nevne noe.
Den nye klubben, som har fått navnet Christianssand Blues & Roots Club, legger opp til en litt bredere musikalsk profil med fokus på en del andre tangerende relevante genre, og kliner til allerede i februar med Magnus Berg Band.

Gledelig er det også at en del av publikum viser interesse for den store begivenheten i London i november, og at klubben legger opp til å samle folk for å reise på tur sammen, det er en god strategi for å bygge helhet og lojalitet.

Formann Mersland og gjengen hans har store ambisjoner, og allerede nå diskuterer entusiastene i byen mulighetene for å lage seg et lite weekend-arrangement, eller en mindre festival. Den legendariske Bragdøyafestivalen som ble arrangert i mange år var jo en fantastisk sak i så måte, og ideen om et større, samlende arrangement i byen virker smart.

Takk for en flott kveld!

Over: To veteraner i byens musikkmiljø, Tor Einar "Daumann" Jacobsen og Jan Erik Moen. Foto: Sigve Mathisen.

Oz & The Wizards
Oz & The Wizards