Nyheter

Id
21
Sort
57
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
06.11.2018
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Geir Bertheussen Blues Express til European Blues Challenge 2019
Ingress

Geir Bertheussen Blues Express skal representere Norge i den europeiske bandkonkurransen European Blues Union i 2019. European Blues Challenge blir neste år arrangert 4. til 6. april med Portugal som vertskap på Azorene ute i Atlanterhavet.

Tekst

Årets deltakerband består av medlemmer fra Nord-Norge anført av sangeren, munnspilleren og bluespersonligheten Geir Bertheussen. De andre bandmedlemmene har alle fartstid fra mange forskjellige band opp gjennom årene. På gitar finner vi Kai-Sverre Fjellberg (Little Andrew, Geir Bertheussen), Trond Hansen (January, Mighty Marith) på bass og Kåre Amundsen (Bolga Blues Band, Dave Fields, Little Andrew) på trommer.
Musikalsk befinner bandet seg i Chicagobluesen, iblandet noe swingblues, deltablues og rock’n roll. De har fem utgivelser bak seg. Southside, deres siste utgivelse som ble sluppet nå i høst, har mottatt svært gode kritikker.

Det er niende gang European Blues Challenge blir arrangert, og Norge har vært representert alle årene. To norske band har gått helt til topps, Rita Engedalen & Backbone i Berlin i 2012 og Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers i Siena, Italia i 2016. I 2019 er det altså Portugal og byen Ponta Delgada på Azorene som er vertskap for den europeiske sammenkomsten, som i tillegg til bandkonkurransen også inneholder generalforsamling for European Blues Union og et stort bluesmarked.

Utvelgelse av det norske deltakerbandet har som tidligere blitt gjort i samarbeid mellom Norsk Bluesunion og de norske medlemmene i EBU. Tidligere har disse bandene deltatt for Norge: Vidar Busk & His Bubble of Trouble, Rita Engedalen & Backbone, Yngve & His Boogie Legs, Pristine, JT Lauritsen & The Buckshot Hunters, Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers, Daniel Eriksen og i fjor Joakim Tinderholt & His Men.

Mer informasjon om EBC på Azorene kommer på Bluesnews’ og Norsk Bluesunions websider. Vi forventer at mange nordmenn benytter anledningen til å komme seg en tur til vakre Azorene, og ikke minst ta turen for å heie fram det norske deltakerbandet. Vi gratulerer Geir Bertheussen Blues Express og ønsker dem lykke til.

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/artister/artister18/Geir-Bertheussen-BluesExp17.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
Rune Rørmyr
Tilleggsbilde
(not specified)
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)