Nyheter

Id
1
Sort
54
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
30.10.2018
Forfatter
Arve Reistad
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Dawn Tyler Watson sjarmerte publikum på Fjordblues
Ingress

Vinnerne av International Blues Challenge i 2017, kanadiske Dawn Tyler Watson og hennes Ben Racine Band sjarmerte publikum i senk på den 21. utgaven av Fjordblues på Gloppen Hotel på Sandane helga 18. - 20. oktober.

Tekst

Fjæra Bluesklubb og Fjordblues har i mange år jobbet aktivt med å gi ungdom et musikalsk tilbud. Blant annet samarbeider de tett med musikklinja på Firda videregående skule, som har fostra mange talenter opp gjennom årene. Unionsbandet i 2017, Silo, kom derfra. Et annet band med tilknytning til Sandane fra slutten av 90-tallet er Hot Little Mama (bildet under), og de hadde reunionkonsert etter 14 års pause på årets festival. Bandet består av ikke ukjente Steinar Karlsen (gitar), Kenneth Silden (vok/piano), Øystein Lydvo (bass) og Frode Storvik (trommer). De leverte en konsert som ga mersmak, det svingte utrolig bra. Kanskje bør bandet ut på veien igjen?

Festivalen hadde tre skolekonserter med artister fra festivalen, der ungdommen fikk oppleve store artister som bl.a. Levi Parham fra Oklahoma. På lørdag under festivalen blir alltid et band fra skolen invitert til å spille. I år var det Blurred Mirror. Bandet gjorde et sett det sto respekt av, og de fikk mye skryt fra flere etablerte artister etterpå. Høye & Harstad var også et hyggelig bekjentskap i sin forestilling «Blues for barna», to soloartister i et lett og ledig samarbeid med en trommis Svein Åge Lillehamre. Variert og fengende.

Erik Harstad, Håkon Høye og Svein Åge Lillehamre på barnebluesen. Under: The Jelly Roll Men.

På Gloppen hotell både fredag og lørdag kveld spilte favorittbandet for alle «hardcore» bluesfans, The Jelly Roll Men med sin old school Chicago-blues i tidsriktig stil. Vi fikk høre 50-tallets bluesklassikere og en god del egne låter i samme stil, og for å ikke glemme småpraten, historiene og den lune totenhumoren fra bandets sanger og munnspiller, Kent Erik Thorvaldsen. Bare helt fantastisk.

Levi Parham leverte på fredagskvelden et sett som falt i god smak hos mange, med en blanding av soul, folk, rock og country. Kvelden ble avsluttet med nok en artist fra Oklahoma, Stacie Collins. Her ble det svett og heftig bluesrock, blues og litt country fra en stor live-artist som til stor jubel avsluttet oppe på bordene og ute blant publikum med munnspillet. Snakk om å få valuta for pengene.

På lørdag var det flere gratiskonserter på dagtid nede i sentrum på Fjæra mat og Lauget, et tiltak for å forsøke å nå et bredere publikum.

Luison Y Cuba er et salsaband av cubanere som bor i Skandinavia (bildet over). De spilte stemningsfull akustisk kubansk musikk i stovene på dagtid lørdag og i kjelleren senere på kvelden. Men lørdagskvelden startet med skolebandet Blurred Mirror og det tidligere skolebandet, Hot Little Mama.

Klokka halv elleve lørdag kveld var det klart for årets headliner i den store salen på hotellet. Publikum ble nesten blåst overende og «satt ut» av stemmen og sjarmen til Dawn Tyler Watson allerede i den første låten, selv om lydnivået også var litt for høyt i starten av konserten. Vi fikk servert en musikalsk forestilling som etter bluesklubbens medlem, Astrid Urkes utsagn, var den beste kvinnelige artisten i Fjordblues sin historie. Dawn Tyler Watson og bandet imponerte stort. Og for de uinnvidde, Astrid er en av grunnleggerne av Fjæra bluesklubb og har fått med seg det meste som har skjedd i klubben og på festivalen opp gjennom årene.
Ben Racine Band har spilt med Dawn i mange år, de er godt samspilt og står til Dawn som «hånd i hanske». De som ikke har fått med seg Dawn på en av hennes mange konserter i Norge i oktober måned, har gått glipp av noe stort.

Man skulle nesten tro det ble rått parti å spille samtidig med Dawn, men The Jelly Roll Men fikk også bra besøk nede i kjelleren. Når det er nesten fullt hus i hotellet blir det en bra fordeling mellom scenene. Folk gikk opp og ned for å få med seg litt fra begge. Vincent Flatt avsluttet i kjelleren, men fikk dessverre problemer med stemmen etter hvert. Men han sto på, og sammen med bandet dro han det i land ved hjelp av diverse «lynkurer».
Kritikerroste Jetbone fra Sverige avsluttet i storsalen med funky og energisk rock‘n roll. Deres 70-tallssound slo godt an blant blueserne, – tøft.

Under festivalen ble det utnevnt to nye æresmedlemmer i klubben. Den første, Geir Inge Tystad, har vært teknisk ansvarlig og lydmann under alle festivaler. I tillegg hadde styret «gått bak ryggen» på formann Hans Andenæs, og også han ble utnevnt til æresmedlem i Fjæra Bluesklubb.

Det ble en svært vellykket festival musikalsk med Dawn Tyler Watson som det store høydepunktet. Publikumsmessig var det noe mindre folk enn i fjor, men da var det tross alt 20-årsjubileum. Styret er godt fornøyd med årets festival og sender en takk til alle besøkende, både publikum, artister og samarbeidspartnere.

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler18/Dawn1.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
Arve Reistad
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler18/Hans.jpg
Bildetekst
To nye æresmedlemmer i Fjæra Bluesklubb, Hans Andenæs og Geir Inge Tystad.
Bildekreditering
Arve Reistad