Østkanten Bluesklubb 25. januar

.

 

Spoonful of Blues møter Petter Baarli

– blues møter boogierock

 

Fredag 25. januar kl 22.00 på Herr Nilsen
 
Østkanten bluesklubb drar i gang en ny serie konserter basert på et crossover-konsept. En fredag i måneden fremover byr vi oss frem på  Herr Nilsen med spennende koblinger og konstellasjoner. Første par ut er Notoddens fremgangsrike menn i Spoonful of Blues – i denne settingen anført av den glimrende gitaristen Morten Omlid – som skal møte den så smått legendariske gitaristen Petter Baarli fra Backstreet Girls
 
29. februar – Pigalle Bluesband møter Steinar Albrigtsen
4. april – Kåre Virud Band møter Lars Saabye Christensen
25. april – Knut Reiersrud Band møter Håkon Kornstad
 
Spoonful Of Blues
spoonful07.jpgDet er nesten naturstridig at norske gutter som er hvite som snø skal spille skjorta av kjennere av amerikanske jukejoints og Mississippis dypeste bluesrøtter. Spoonful Of Blues har klart å bli akseptert med overbevisning i Clarksdale, hvor bluesen etter legenden oppstod, på en måte ingen andre norske eller europeiske bluesartister har.
 
Jostein Forsberg, Morten Omlid, Jens Haugen og Eskild Aasland er et glimrende valg om du lurer på om du egentlig liker blues. Jostein Forsberg er så uredd som det er mulig å bli som frontfigur og vokalist for å søke kontakt med publikum. Gitarist Morten Omlid spiller den suggererende grooven fra dypet av Mississippis-blues i et forrykende samspill med  rytmeseksjonen.
 
Svein Andersen i Aftenposten gir terninkast 5 for Spoonfuls  siste album ”Black Sheep” og sier;
”De er kjent for å være et forrykende konsertband, nå er de også det på plate. Notoddenbandet Spoonful Of Blues strutter av selvtillit, og man hører at de er særs hjemme i dette musikalske landskapet. Et bredt spekter av bluesformer og blå toner dynket i klassiske rocketoner. Det låter tøft. På mange vis minner de om The Rolling Stones.Det som allikevel skiller "Black Sheep" fra mye annet er helheten, variasjonen og låtutvalget. Dette er ganske enkelt inspirerte saker”
 
Petter Baarlis Backstreet Girls
har solgt 90 000 skiver i løpet av de siste  20 årene. Bandet har reist landet rundt 40 ganger med låter som «Ratlesnake Charlie» «Give me just a second» «Awright Awright» og «Loaded». De har varma opp for Iron Maiden ,   spilt sammen med Rose Tattoo ,  blåst hodene av folk på festivaler som Hultsfred og Roskilde og  har  som et av få norske band spilt på legendariske Marquee i London.
 
Arne Skagen i Gluecifer om Petter Baarli:
 - De har blant annet Norges desidert kuleste og beste rockegitarist gjennom tidene, Petter Baarli er enorm. Gi han en gitar og han kan spille absolutt alt.
 
Knut Schreiner Turboneger/Euroboys om Petter Baarli:
 - I 1988 da jeg gikk i 8. klasse arrangerte vi konsert med Backstreet på Hadeland Rockeklubb. Det ble en leksjon i klassiske rockeelementer. Stilen var så gjennomført. Backstreet så ut som en krysning av Johnny Thunders og Keith Richards. Petter Baarli spilte gitar som en blanding av Angus Young i AC/DC og Ace Frehley i Kiss. Han spilte med en Gibson SG som var kobla rett i en 100 watts Marshall forsterker. Uten effekter. Ikke noe tull. Ikke mange gitarister som gjorde det.
 

Bill 200 | 180 (medlemmer av bluesklubb)
 
Vennlig hilsen
 
John Jørgen Støa
Østkanten Bluesklubb