Rod Piazza i Fredrikstad

.

 

Båthusteateret
Fredrikstad onsdag 2. april. kl. 20.00 

 

"Verdens beste bluesband" besøker Fredrikstad


Det var nesten så jeg ikke trodde helt på hva jeg så, at optikeren måtte være neste stopp!  Skulle vi virkelig få besøk av det som mange forstå-seg-på'ere ikke nøler med å kalle “verdens beste bluesband” på Båthusteateret i Fredrikstad? Ja, folkens, det er nesten for godt til å være sant.  Det som meget lett kan bli tidens blueskonsert i byen er bare noen korte dager unna.  (Nåja, for oss som venter kan de nok sikkert bli lange nok…)

 
rodpiazza08.gif
Vi tenker ofte på Rod Piazza som en av de yngre munnspillerne.  Faktum er at han som plateartist har holdt på lenger enn sin venn og mentor George ”Harmonica” Smith, lenger enn begge Sonny Boy Williamson'ene, lenger enn både Muddy og Howlin' Wolf.  Rod Piazza er en bluesveteran som ikke står tilbake for noen, levende eller avdøde!

Fra hans første utgivelse som frontfigur (1967) i The Dirty Blues Band, via hans mange W.C. Handy-prisvinnende innspilliger med hans nåværende band The Mighty Flyers, til talløse opptredener, både live og på plate, med alle de beste navna innenfor dagens blues, har Rod Piazza etablert seg som en av vår tids desidert mest innflytelsesrike munnspillere.  Piazza omgir seg alltid med førsteklasses musikere. Musikere som vet å få det beste ut av ham, og dermed også det beste ut av stilarten de operer innenfor. Dette er friskt og svingende, dette er smakfullt og spennende, og sist men ikke minst; dette er ytterst kreativt.  Kjernen av The Mighty Flyers har spilt sammen i to tiår og utviklet en unik form for musikalsk telepati. Bandet er et velsmurt maskineri, med Piazza trygt plassert i førersetet.

Piazza ble født i 1947, og hans interesse for bluesen startet på en tid da mange av de gamle mesterne fremdeles var i full vigør, og da bluesen på midten av 60-tallet fikk sånt et voldsomt oppsving, var Piazza i begivenhetenes sentrum. 10 år senere hadde han gitt ut 5 plater og han var allerede en av de ledende innen østkyst-bluesen. Tidlig på 70-tallet slo han seg sammen med den piano-spillende Otis Spann- disippelen Honey Alexander (hun er nå hans kone og fremdeles en drivkraft i bandet), de startet The Mighty Flyers, og siden har det egentlig vært bare en eneste lang opptur for dem begge.
Rod Piazza og hans Mighty Flyers har spilt bokstavelig talt ti-tusenvis av konserter over hele verden, gitt ut mer enn et dusin kritikerroste plater, vært nominert eller vunnet bortimot alt som kan vinnes av aktuelle priser og behersker bedre enn de fleste alle bluesens avskygninger.  Kort sagt er Rod Piazza & the Mighty Flyers et av de beste, mest erfarne og egenartede blues band noensinne - og de blirbare bedre og bedre.  Tro det eller ei!  

Derfor, kjære musikkelsker; kjenn din besøkelsestid.
              
Bjørn Wiksaas