Rita Engedalen på Kongsberg 29.8.

.

Rita Engedalen & band på Christians kjeller


Rita07.jpgDenne kvelden 29 august på Kongsberg bluesklubb vil Rita opptre med sitt faste band bestående av Jens Haugen, Knut Hem og Morten Omlid. Dette vil det garantert bli et friskt og variert show med alt fra blues, rock og mer akustiske låter. Med denne kombinasjonen av Ritas flotte stemme, gode utøvere og variert musikk er det ikke vanskelig å garantere at dette blir en kanonbra konsertopplevelse
 
Plateartisten, Spellemannprisvinneren og liveartisten som med sin unike stemme ikke slutter å imponere et stadig større publikum.
 
Rita Engedalen lanserte albumet ”Heaven Aint Ready For Me Yet” i 2006. For denne utgivelsen mottok Rita en velfortjent Spellemannspris for beste bluesalbum i 2006. Dette er en CD som inneholder en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder som ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk reise i de amerikanske sørstatene. Denne reisen går helst utenfor de travle og trafikkerte motorveiene. Hun tar oss med på støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som et naturlig musikalsk utgangspunkt. Ritas tekster er dønn ærlige og direkte, og er ofte basert på opplevelser fra hennes eget liv.
I etterkant av denne utgivelsen har Rita turnert mye og ofte. Opptreden under årets Sunflower Blues & Gospel Festival i Clarksdale, Mississippi er ett av flere høydepunkter i Ritas karriere.
 
Rita er en utpreget liveartist som er kjent for sine gode og varierte sceneopptredener. Foruten å gjøre konserter med sitt faste band, som består av det ypperste innen den norske blueselite, gjør hun også akustiske opptredener i en noe mindre setting. Enten med sin faste gitarist Morten Omlid, eller med sangeren og gitaristen Margit Bakken. Sammen med sistnevnte gjør hun ofte opptredener som setter et tydelig fokus på kvinnennes rolle i bluesen. Dette med å gi kvinnene sin rettmessige plass i blueshistorien er noe som er svært viktig for Rita.
Rita Engedalen er på mange måter en komplett artist med en utsøkt stemme, klare meninger og et spennende musikalsk uttrykk!

 

Hanne Christin Olsen

Kongsberg Bluesklubb

(Foto: Merete Eide)