Oslo Bluesklubb 29. juli: Rick Estrin & The Nightcats

.

Tirsdag 29. juli kl. 20:00
Klubbkveld på Buckleys


Rick Estrin & The Nightcats

Vi samles på Buckleys tirsdag 29. juli kl. 20:00. Det blir musikk med Rick Estrin & The Nightcats og loddtrekning i gammel god OBK-stil. Musikken starter kl. 21:00.

rickestrinthenightcats.jpg Rick Estrin & The Nightcats fortsetter der Little Charlie & The Nightcats slapp. Bandet spiller jump og swing med høy showfaktor. I løpet av mer enn 30 år og ni album har Rick Estrin stått i fronten av Little Charlie & The Nightcats. I vinter bestemte gitaristen Little Charlie Baty at han skulle legge opp turneringen og slå seg litt mer til ro. Dermed måtte Rick Estrin finne en ny gitarist. Og valget falt på 27 år gamle Chris "Kid" Andersen fra Telemark, som akkurat hadde sluttet i bandet til Charlie Musselwhite. Kid har bodd i California siden 2001 da han flyttet til ut som 21 åring for å livnære seg som bluesgitarist i bluesens hjemland.

Estrin, som er født i San Fransico i 1949, oppdaget en helt ny verden, da han 12 år gammel fikk platen "The Genius Sings The Blues" med Ray Charles, av sin eldre søster. 15 år gammel fikk han sitt første munnspill, og han begynte å spille med bandene på klubbene i San Fransico. En dag tilbake i 1970 hadde 20 år gamle Rick Estrin anledning til å spille med Muddy Waters og bandet hans på Sutherland Hotel i Chicago. I pausen vinket Muddy han over, puttet pekefingeren opp i ansiktet på han og sa "You outta sight boy! You play like a MAN boy! You got that sound boy, I KNOW that sound when I hear it, that's MY sound!". Vel resten er som kjent historie.

Estrin er i tillegg til en fantastisk låtskriver og munnspiller og en showman. Som han sier: "Folk går ikke ut for å se på noen som ser ut som dem selv, de vil ha noe spesielt. Jeg ble lært opp i denne businessen til å være en showman og det er det du får når du kommer for å se meg opptre".
Bandet består av:

Rick Estrin, vokal, munnspill og show
J. Hansen, trommer
Lorenzo Farrell, bass
Kid Andersen, gitar


Vi håper å se mange av medlemmene våre på denne spesielle klubbkvelden!

Entré i døren: 150,-/200,- (medlemmer/ikke medlemmer)

Med vennlig hilsen
styret i Oslo Bluesklubb