Hans Theessink & Terry Evans 27.4.

.

 

Østkanten Bluesklubb presenterer:


Hans Theessink & Terry Evans
Herr Nilsen fredag 27. mars kl 22.00

 

Den nederlandske blues/rootsartisten Hans Theessink har med seg Terry Evans, sangeren fra Mississippi som bl.a. er kjent for sitt samarbeid med Ry Cooder. Ny CD ”Visions” kommer 4. april.

Hans Theessink
Da bluesen ble “gjenoppdaget” tidlig på 1960-tallet satt Hans Theessink på gutterommet i Nederland og hørte på radiosendinger med blant andre Big Bill Broonzy og Leadbelly. Han plukket fram kassegitaren og prøvde å herme etter amerikanerne - men uten å kopiere dem.
 
I 1965 sto Hans for første gang foran det nederlandske publikum, og EP’en ”Next Morning at Sunrise” kom i 1970. Siden er det gått slag i slag - over hele verden. Han har spilt på alle de prestisjefylte festivalene i USA, deriblant New Orleans Jazz & Blues Heritage Festival og Chicago Blues festival. I 1986 fikk han med seg tubaspilleren Jon Sass på platen ”Baby Wants to Boogie”, er dermed ble Hans og Jon et uadskillelig lag i mange år. Han har samarbeidet med folk som Rick Danko, Pee Wee Ellis, Terry Evans, Bobby King, Colin Linden og Maceo Parker på 1990-tallet. Platene er produsert i Hollywwod, Woodstock og i München.
 
Og musikkstilen? Blues ispedd roots, gospel, soul, folk, country og zydeco. I tillegg er han tro mot sine favoritter Muddy Waters, Leadbelly og Willie Dixon. Han er en mester på strengeinstrumenter - og spiller rå slide-Mississippi-blues med fingerpicker-Piedmont-stil.
 
 
Terry Evans
Ry Cooder sto fram tidlig på 1970-tallet og noen av favorittalbumene ble ”Chicken Skin Music”, ”Get Rhythm”, ”Show Time” og ”The Slide Area”. Foruten Ry’s slidegitar og vokal, var det en annen sanger i bandet som fanget vår oppmerksomhet. Terry Evans het mannen fra Vicksburg i Mississippi som ble Ry Cooders samarbeidspartner i mange år. Midt i deltaets hjerte vokste Terry opp, og startet sangkarrieren i det lokale gospelkoret. I tillegg hørte han på BB og Albert King, Elmore James og Little Walter i smug. Disse gutta var nemlig ikke menighetens beste venner.
 
På 1960-tallet ble Terry Evans medlem i sanggruppen The Knights som turnerte i barer og jukejoints i USAs sørstater. På 1970-tallet slo han seg sammen med sangeren Bobby King, og ble sammen med ham medlem av Ry Cooders faste band. Siden den gang har Terry gitt ut flere plater i eget navn, samt et par sammen med Bobby. I tillegg har han ”lånt” ut stemmen sin til Joan Armatrading, John Lee Hooker, Boz Scaggs, Maria Muldaur, Pops Staples og mange flere kjente navn innen blå musikk. Et av disse er Hans Theessink. På herresiden er Terry Evans  innehaver av en av de mest dynamiske soul- og bluesstemmen innen bluesverdenen i dag.
 
 
Vennlig hilsen
John Jørgen Støa
Østkanten Bluesklubb