Blues og rock på Elverum 1. februar

.

 

THE MONSTERS

 
elverum1.2.08.gif Startet i 1964/-65 av Egil Forårsveen, Sindre Jordet, Stein Brochman, Helge Øvergård og Tollef Sætersmoen.
Den første tiden var preget av mye shadowsbasert instrumentalmusikk.
Men bandet ble snart et beat-band og siktet seg raskt inn på den tids ”hardere” musikkstil som Beatles, Stones, Animals, Kinks etc., samt en del norsk 60-talls rock. 
På grunn av musikkstilen ble det dårlig med spillejobber på lokalene i de østre deler av distriktet, og de fleste spillejobbene ble bortsett fra Elverumsdistriktet innover i Hamar-/Hedemarken området. 
Bandet hadde også en del support-jobber for de mer kjente norske bandene som Pussycats, 1-2-6, Dream, Beatnicks etc. 
Deltagelse i amatørkonkurranser resulterte i seier over Doodle Bugs på Glomdalsmuseet sommeren `67 og klasseseier for beat-band i Hedmarksmesterskapet på Domkirkeodden, Hamar samme sommer.
 
Etter endt skolegang på EKHAS i 1967/-68 ble bandet oppløst. 
2 av medlemmene, Helge og Stein gikk sammen med Arne Bekk og Bjørn Furuheim og startet dansebandet Swingers som ble oppløst i 1969.
Egil og Tollef begynte i Hamarbandet  Thymes.
 
Etter initiativ fra Ola Meljordshagen i Doodle Bugs ble det i 1983 arrangert en reunion konsert for Monsters og nevnte band på Norvang i Hernes. Dette ble oppstarten for en ny periode for Monsters som varte i et drøyt år før bandet konverterte til danseband og tok navnet Swingers. Oppløst 1992.
 
Aftenens Monsters har gått tilbake til røttene og spiller ren 60-talls rock-/beatmusikk. 
Besetningen består for anledningen av Helge Øvergård, vokal/gitar, Stein Brochman trommer/vokal, Egil Forårsveen, bass/vokal, Arne Bekk, gitar/vokal, Sindre Jordet, gitar/vokal.

 

Mvh Jan Vidar Lonkemoen
Leder Elverum Bluesklubb