Daniel Eriksen

Daniel Eriksen - Tin Roofs & Bottle Trees

Daniel Eriksen
Tin Roofs & Bottle Trees
Pzydeco

Magi - Mississippi style!

Daniel Eriksen og allestedsnærværende Stig Sjøstrøm avslutter med dette de kaller Mississippitrilogien. For vel står det Daniels navn på dette, men Stig er blitt en så integrert del av prosjektet at han er naturlig å ta med. De avrunder med kanskje den mest frustrerende plata av dem alle. For, her får du smakebiter av mange av de opptakene som faktisk er gjort i deltaet - og som du klør etter å høre mer av. Her er Daniel og Stig sammen med Vidar Busk, Bill Abel og Fiona Boyes i Clarksdale Soundstage, i det som ble en utblåsning av en kreativ ettermiddag.
"Dirty Boogyin" er et personlig høydepunkt. Her er utdrag av en kvelende varm dag hjemme hos Bill Abel i Duncan MS, der det gjøres stas på Asie Payton og Charlie Patton med henholdsvis "Worried Life" og "Pony Blues". Her er opptak fra såvel Sun Studios som The Orpheum i Memphis og Mediamaker studios her hjemme. Det du IKKE får er mer fra nok en magisk ettermiddag hjemme hos Bill Abel der Cadillac John Nolden kom på besøk – vi må klare oss med den ene låta vi fikk forrige gang. Det finnes dessverre heller ikke holdbare opptak fra en utrolig ettermiddag på Dockery, dere får sjekke Youtube.
Det måtte en utgivelse som dette til for å få denne anmelder til å oppsøke strømmetjenestene - det ER like vel trist at dette ikke er mulig å holde i hånden, enda... For Tin Roofs & Bottle Trees slutter ikke å fasinere, slutter ikke å trollbinde. OG, i lys av at dette er opptak spredt over flere år blir det også en slags komprimert guide over utviklingen og veien som er gått der det er trengt stadig dypere i countrybluesen. Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke er spesielt objektiv i bedømmelsen av dette stoffet, der jeg var til stede under flere av opptakene og hver gjennomlytting skaper bilder av svetten og støvet som ligger bak dette og får meg til å se hvor privilegert jeg har vært. Dette er en samling låter som vel, med et par unntak, kan sies å utgjøre kjernen i Daniels deltaeventyr, og det er LITT vemodig at han nå har annonsert avrundingen. Samtidig skaper det forventninger om det som skal komme - kan jeg antyde et møte med South Memphis String Band? Jeg bare nevner det. Inntil videre er det mange skatter å glede seg over her. Magi - Mississippi style!
Tilgjengelig på det du kan tenke deg av strømmeformater, men så langt ikke fysisk tilstede. (Den sjette prikken på terningen kan dere legge til selv når det fysiske formatet foreligger).