Robbie Fulks & Linda Gail Lewis

Robbie Fulks & Linda Gail Lewis - Wild! Wild! Wild!

Robbie Fulks & Linda Gail Lewis
Wild! Wild! Wild!
Bloodshot Records

Fra jazzete Dixie og gospel til rock'n'roll

Linda Gail har alltid levd litt i skyggen av sin mer berømte bror Jerry Lee. Hun gikk solo i 1987 etter å ha spilt med broren i mange år. Siden det har hun turnert hardt og bygd seg opp et skikkelig rykte som en hardt arbeidende live-artist som virkelig leverer varene. Som Toini Knudtsen bemerket det en gang vi så Linda i Oslo; "Linda klarer å spille de store klassikerne med innlevelse og stil. Låter som de fleste ikke klarer å tolke fordi de er spilt for mange ganger.”
Hun har de siste 30 årene spilt inn et utall CD'er med både originalt og klassisk materiale. Hun har vært mye i Skandinavia, særlig i Sverige hvor hun har et stort nettverk. I Norge er det stort sett nordover hun har vært, til og med Svalbard har hun besøkt. Men hun har vært mange andre steder også, følger man henne på Facebook vil man se at hun aldri står stille noe sted. Robbie Fulks er en artist som har spilt i flere genre, men er vel mest kjent som folk-singer. Denne plata er kommet til på hans initiativ, og han har også skrevet mange av låtene. Han er også klar for et norgesbesøk, men dessverre uten Linda.
13 låter fra jazzete Dixie og gospel til rock'n'roll. Mye bra her, bra produksjon og fine låter. Mesteparten er helt nytt materiale, med et par covere og tradisjonelle slengt på. Jeg skulle gjerne sett Linda gjøre en gig hvor vi fikk bare hennes egne låter. Til sammen på alle CD'ene hun har gitt ut er det mer enn nok stoff til at hun kunne klare en hel kveld aleine uten å lene seg på de gode, gamle.
Min absolutte favoritt her er "Till Death", som riktignok baserer seg på det man går med på ved inngåelsen av ekteskap. "Til døden skiller oss av og det er nå" synger Linda, som alltid med glimt og godt humør. "Hardluck Louisiana" er også en favoritt. Her synger Linda om sin oppvekst i fattige kår. Alt forandret seg for familien da broren fikk sitt gjennombrudd i 1957. Han har alltid tatt veldig godt vare på familien sin og sørget for at de aldri manglet noe.
Foreløpig årets plate her i huset!