THE ROLLING STONES

THE ROLLING STONES - Live 65-66

THE ROLLING STONES
Live 65-66
Rhythm and blues

Fra de historiske arkivene

En samling fra de historiske arkivene dette, satt sammen av to konserter Jagger & co gjorde på Paris, Olympia omtrent samtidig med den (for nordmenn i det minste) smått legendariske konserten i messehallen på Sjølyst i Oslo midt på sekstitallet - mens det fremdeles handlet om et band heller enn en gjeng med steinrike posører. Hoveddelen er hentet fra konserten i april 1965 der bandet banker gjennom kjent stoff som "Around And Around", "Carol", "og "Everybody Needs Somebody To Love", og der du også får Bo Diddley-covere som "I'm Alright" og "Crawdad". Ellers får du noen singelbaksider jeg ikke kan huske å ha sett andre steder. 
Fra konserten året etter kommer vitale versjoner av "The Spider And The Fly", "19th Nervous Breakdown", "Get off of My Cloud" og selvsagt "Satisfaction", som de vel har avsluttet konserter med de siste femti årene eller så, men her høres den faktisk fersk ut. Ikke et vondt ord om Mick Taylor eller Ron Wood, men i mine ører ble aldri bandet det samme etter det tragiske dødsfallet til Brian Jones - sliden hans her på "Little Red Rooster" er et godt eksempel på det. Nerder vil sikkert la seg fasinere av at akkurat den blir introdusert av Charlie Watts, som for en gangs skyld åpner munnen på scenen. 
Fans har sikkert dette på ymse bootlegs allerede, for oss andre er dette et godt alternativ for å høre hvordan Stones hørtes ut mens de fremdeles levde fra singel til singel og neppe trodde det ville vare spesielt lenge. Her er det også åpenbart hvilken gjeld de står i til forbildene sine i bluesen og soulen, og det er nesten litt trist å høre hvor lenge siden dette er. Så er det bra det er så tøft som det er da.