BETH HART

BETH HART - Live at The Royal Albert Hall

BETH HART
Live at The Royal Albert Hall
Provogue

En flott forestilling

Stemmen til Beth Hart kan ikke vurderes høyt nok. Enten hun vrenger stemmebåndet som et kvinnelig svar på Joe Cocker, tar følelsene helt ned i en sår ballade eller velger å tolke andre artister (både kvinnelige og mannlige), som Billie Holiday, Joe Cocker eller Etta James. Hun har en kontroll og en formidlingsevne som er rett ut sagt utrolig!
Når hennes samarbeidsmakker Joe Bonamassa har gjort det, kunne ikke Beth Hart være noe dårligere. Hun entret derfor selveste Royal Albert Hall etter at vaskehjelpen hadde ryddet opp etter Åge Aleksandersen og Sambandet, og spilte inn dette komplette livealbumet i løpet av et par timer. 23 låter som spenner over hele karrieren fra starten som rockeartist på 90-tallet til soul/pop-gjennombruddet tidlig på 2000-tallet – da hennes da tilkommende mann Scott Guetzkow reddet henne fra et liv med misbruk av medikamenter og annet– og gjennom en karriere som har blitt større og større med kreftene av soul, jazz, rock og blues i hendene. Hennes tre album med coverlåter innen alle disse sjangerne sammen med Joe Bonamassa har definitivt ikke gjort vår beundring for hennes tolkninger av musikk mindre.
Dette var ikke første gangen Beth Hart spilte i Royal Albert Hall, men første gangen hun som Joe Bonamassa gjorde en stor produksjon som har resultert i dobbel CD-utgivelse, trippel LP, og i både DVD-formatet og digitalt. Beth Hart er på høyden, hun er i form, men en tanke manisk i starten, som om hun vil for mye for fort på en gang.
Men det er en flott forestilling Beth Hart svetter seg gjennom, for hun gir alt, og når hun har gitt alt så gir hun litt til. De som har vært på hennes konserter vet hvor mye hun gir av seg selv, og spesielt den siste halvdelen av denne konserten er helt fantastisk. Der tar hun på følelsene sine, gir så mye av urkraften spesielt i de melankolske nede-låtene, så du føler at du er på konserten. 
Beth Hart har bygd opp sin karriere på imponerende vis. Hun er en av vår tids store sangere med røtter i blues, soul og jazz som sikrer oss som liker at det heller den veien de beste øyeblikkene i livet. Dette livealbumet kan du trygt kjøpe i to formater, ett med lyd, og ett med lyd og bilde, etter valg og preferanser på hvordan du synes lyd er best.