Frank Bey

Frank Bey - Back In Business

Frank Bey
Back In Business
Nola Blue Records

Det låter moderne, men stemmen til Frank Bey er tidløs

Philadelphias Frank Bey annonserer innledningsvis at han er "back in business", og jeg som ikke visste at han hadde vært borte! Spøk til side, denne 72-åringen, som er født i Georgia, var sønn av en gospelsangerinne og begynte tidlig å synge i lignende sammenhenger, og det ble også enkelte utgivelser med soul/r&b. Religiøse anfektelser førte imidlertid til at han forsvant fra musikkbransjen i 17 år før han dukker opp igjen på slutten av 90-tallet. Noen utgivelser har det blitt siden da, så jeg vet ikke hvorfor han mener han er mer tilbake nå.
Denne er spilt inn i Nashville med velrenommerte Tom Hambridge bak spakene og diverse solide musiker fra bl.a. bandet til Delbert McClinton med fler. Bey har en ytterst behagelig soul/blues baryton som han sprer utover et variert repertoar. Tom Hambridge har også bidratt vesentlig på låtskriversiden. Det går i shuffle, funk, smektende ballader og blues. Nærmest bluesen er han på Mighty Sam McClains Where You Been So Long og Yesterdays Dreams. Det låter moderne, men stemmen til Frank Bey er tidløs.
I forbindelse med dette prosjektet skal det også ha blitt laget en dokumentar, "When you ask me how I feel, The life and music of Frank Bey".
Klassisk stemme!