Willie Hightower

Willie Hightower - Out of the Blue

Willie Hightower
Out of the Blue
Ace/Soul Trax

Comeback-album til en av de ypperste southern soul-sangerne

Denne utgivelsen med liner notes av John Broven lanseres som det store comeback-albumet til en av de ypperste southern soul-sangerne fra rundt 1970. I de senere årene har Willie Hightower gjort furore under Ponderosa Stomp i New Orleans og soulfestivalen i Poretta i Italia. Men den som tror at dette er noe i nærheten av det Hightower presterte i studio for femti år siden, vil bli skuffet.
Når vi vet hva slags produksjon og kresent låtutvalg som Wee Willie Walker og Don Bryant fikk med sine comeback-album, er det påfallende hvor slapt, flatt og teit dette albumet låter. Produsenten er Quinton Claunch (97 år), mannen bak legendariske Goldwax Records i Memphis og udødelige innspillinger av James Carr og O.V. Wright. Hightower har jobbet med Claunch tidligere og i gjengen av studiolegender finnes både gitaresset Travis Wammack og Wurlitzer og Hammond B-3-spesialisten Clayton Ivey fra Muscle Shoals’ studioband The Swampers.
Mye av materialet kan kalles country-soul, men låtene er for dårlige og framføringen er uinspirert. Freddie Harts «Easy Lovin’» ble innspilt av Hightower tidlig på 70-tallet med mye mer av stemme-sødmen til hans store forbilde Sam Cooke enn det han får til nå. En stor countrysoul-standard er Ronnie Milsaps multimillionselger «No Gettin’ Over Me» fra 1981, men det tar ikke av her.
Alle rapporter om Willie Hightowers live-opptredener tyder på at denne LPen ikke på noen måte yter ham rettferdighet. Desto større grunn er det til å jakte på den engelske Hightower-samlingen som bare heter Hightower, utgitt på Honest Jon’s/Astralwerks i 2004. Her er det 18 spor fra innspillingene hans på Enjoy, Capitol, Fame og Mercury. Her er hans fenomenale versjon av Joe Souths «Walk A Mile In My Shoes», produsert av Rick Hall i Fame Studio, Muscle Shoals, Alabama.