Victoria Ginty

Victoria Ginty  - Unfinished Business

Victoria Ginty
Unfinished Business
Blue Door Records

Trivelig r&b og soulblues

Trivelig r&b og soulblues fra den kvinnelige artisten Victoria Ginty. Lett jazz-­flavored i en lettlivet og svingende innpakning av et tett bluesband og en full blåserrekke. Med en god stemme er det lett å tenke seg henne og hennes band som en fin oppvarming til en konsert med Delbert McClinton, siden americana og singer/songwriter-følelsen ligger på lur bak flere av låtene, slik crossover-mestere som Delbert McClinton er så god på.

Albumet er jevnt og fint og har spunnet i bilen min en hel måned og bare vokst hele veien. Det føles riktig å hente frem hennes navn fra underskogen av mindre kjente, men ikke desto mindre overbevisende, blant sterke bluesartister i dagens USA. Hun skriver de fleste låtene sine selv, henter bare inn noen få coverversjoner. En av dem av Jimmy McCracklins «Every night and every day” fra 1965, et ubestridt høydepunkt på dette albumet med en sensualitet og følelse som viser at Victoria Ginty har talent for de store følelsene som sanger. Hennes egen ballade «Water» er også en liten perle sammen med en spennende coverversjon av Terence Trent D’Arbys «Sign your name», som var en farsott på poplister mot slutten av 80-tallet. 

Man kan beundre en sanger og artist som Victoria som blander elementer så uredd, og med slik følelse for sangen som hun utøver. Ingen plate du må ha, men har du «gått i klassen» til artister som Delbert McClinton og Bonnie Raitt, så tipper jeg du føler at dette er et godt og «good-feeling» selskap å ha.