Mindi Abair & The Boneshakers

Mindi Abair & The Boneshakers  - No Good Deed

Mindi Abair & The Boneshakers
No Good Deed
Pretty Good For A Girl Records

Mindi Abair er et fyrverkeri

Denne plata har herjet i bilen min i mange måneder! Med den slepne og dyktige gitaristen Randy Jacobs i ryggen, og hans band The Boneshakers som vi husker backet Sweet Pea Atkinson, r&b og bluessanger-kjempen fra Detroit på slutten av 90-tallet. I 2015 kom The Boneshakers tilbake som backing for Mindi Abair, og dette er deres fjerde album. Skjønt to av de foregående har vært livealbum (debuten) og et julealbum.

Mindi Abair er et fyrverkeri. Hun har vært nominert til en Grammy to ganger hjemme i USA, har spilt for og med rockebandet Aerosmith, og er en meget respektert jazz-saksofonist. Saksofonen tar hun med seg og setter full fyr på i dette blues/rock-albumet mange ganger, sammen med Randy Jacobs eminente gitarspill. Det er bare å sjekke ut instrumentaldelen av «No good deed goes unpunished» med en gang. Ganske enkelt helt fantastisk. Og er dette årets låt-tittel? Ja, mener jeg, hvis jeg får avgi stemme.

Og den funky og hardt rockende energien på «You better run» bringer deg til rockeriffets himmel med en kraft som du ikke har kjent på siden Janis Joplin møtte MC5. Hvilket jo neppe noen gang skjedde, men hadde det gjort det ville det hørtes slik ut som det gjør på øsende «You better run»!

Men Mindy Abair & The Boneshakers handler om mye mer enn å slamre med dørene og rive ned scener. «Sweetest lies» tror jeg er den vakreste soulballaden jeg har hørt på mange år, selv om den «rockes» opp en del utover i låta, og er så gripende i teksten om kjærligheten og bedrag at man kan risikere å måtte trenge noen minutter for å få stemmen tilbake igjen. Et øyeblikk du ikke skal gå glipp av.

Det er Joe Bonamassas manager og produsent Kevin Shirley som har produsert albumet, og den store mastring-mester Bob Ludwig har gjort mastringen. Så dette er en frontfigur og et band og en band-dynamikk som de store gutta elsker og har tro på. Med det ironiske navnet på deres eget plateselskap: Pretty Good For A Girl Records, er Mindy Abair and The Boneshakers et band du skal lete opp om du liker funky bluesrock. En låt som «Movin’ on» får deg garantert opp om morran, og «Who’s gonna save my soul» en låt som putter deg i seng om kvelden med de store følelsene i brystet. Alt er ikke fantastisk, men det som er fantastisk er til gjengjeld så sterkt at det monner for å skaffe seg denne plata og åpne noen nye dører til ditt musikalske hjerte. Joe Bonamassa var med på deres forrige album, bare så det er nevnt. Her står Mindy og Randy Jacobs og bandet alene. Og står fjellstøtt!