Nilsen’s Southern Harmony

Nilsen’s Southern  Harmony - Coastology

Nilsen’s Southern Harmony
Coastology
Rambler Records

Et album verdt å sette tennene i

Bjørn Nilsen er tilbake med americana, countryrock og erke-amerikansk singer/songwriter-tradisjon med sitt andre album under navnet Nilsen’s Southern Harmony. Debuten kom for ni år siden med tittelen «Hardcore roadhouse gospel».

Låtene på dette albumet, ni i tallet, er skrevet sammen med amerikaneren Lawson Vallery, og du hører straks at de riktige verdiene innen americana/roots-country er på plass med røtter til Doug Sahm, Billy Joe Shaver og Chip Taylor. Bill Booth er med som duettpartner på låta «Sand», Monika Nordli på «Front porch swing» og Jenny Augusta på «Full moon over McAllen». Brødrene Kulseth er med som backing-vokalister på hele albumet. Om noen husker den ledige rock’n roll-følelsen på plateutgivelsene til The Contenders så er mye av den følelsen til stede på dette albumet. Selv om røttene er sterkere bundet til countrymusikken.

Bjørn Nilsen er først og fremst låtskriver for andre. Hans sanger har vært mye brukt i tv-produksjoner og for artister som Arne Benoni, Ottar Big Hand og Claudia Scott. Og han er kjent som gitarist og produsent for blant andre Ottar Big Hand og Lawson Vallery (amerikaner bosatt i Norge). 

For deg som liker americana og countryrock med litt følelse av The Contenders, Travelling Wilburys og til og med Tony Joe White så er dette en bra plate. Ingen plate du ramler av stolen for, men det er en fin følelse her som holder interessen oppe.

Coastology er produsert av veteranen Ernst Nikolaisen, og sammen med Bjørn Nilsen er dette norsk americana slik vi liker det. Med favorittlåtene «Front porch swing», «Sand» og «The devil makes me do it” er dette et album verdt å sette tennene i.