JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA  - Live At The Sydney Opera House

JOE BONAMASSA
Live At The Sydney Opera House
Provogue

En stor livekonsert fanget ned på riller

Noen sier kanskje “nok en liveplate med Joe Bonamassa? Herregud, hvor mange slike skal den mannen gi ut?». Andre, som synes Joe Bonamassa er gitargud nr. 1 og en veiviser innen blues­relatert rockemusikk slik Eric Clapton var det på 70-tallet, vil kanskje tenke «endelig, nå er julen reddet»!

For de av oss som har vært så heldige å oppleve Joe Bonamassa, og ikke minst hans vidunderlige band med Reese Wynans i spissen, er dette som å oppleve konsertene hans på nytt. Mange av låtene på dette livealbumet er hentet fra albumet «Blues Of Desperation», og altså ingen fra hans seneste suksess «Redemptipon». Sju av låtene er fra «Blues Of Desperation», og flere av dem har aldri vært utgitt i live-versjoner tidligere, så til de som mener at Joe Bonamassa melker den samme kua flere ganger, så nei – det stemmer ikke.

«Love ain’t a love song” er hentet fra fem år gamle «Different Shades Of Blue», som vi husker som et glimrende album, og «Mainline Florida» kommer fra det fantastiske hyllestalbumet til britisk blues, «British Blues Explosion Live». I tillegg har albumet fått et bonusspor som også er live, «Livin’ easy».

Joe Bonamassa elsker spesielle konserter, gjort på steder som gir inspirasjon og som er spesielle opplevelser for både publikum og band. Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, Red Rocks, The Greek Theatre, Carnegie Hall, og nå operahuset i Sydney som står på verdensarvlisten ved siden av Taj Mahal, pyra­midene i Egypt og den kinesiske muren. Albumet gir deg en sugende og storslått konsertopplevelse, som eleveres med hvor godt lydanlegg du faktisk har. Uansett hvor glad i eller lei av Joe Bonamassa du er, med hans sjeldent fyldige rekke av livealbum, så er dette en stor livekonsert fanget ned på riller. Ja for dette er musikk å oppleve på vinyl. Intet annet. Julenissen har sluttet å ta med andre formater enn vinyl, meldes det fra Nordpolen i år. Det får meg til å tro på julenissen mer enn noen gang!