BB & The Blues Shacks

BB & The Blues Shacks - Dirty Thirty- 30 Years Of Blues Since 1989 (3-CD)

BB & The Blues Shacks
Dirty Thirty- 30 Years Of Blues Since 1989 (3-CD)
Rhythm Bomb Records

30-årsjubileum med en stor 3CD-pakke

Ladies & Gangsters; It’s Blues Time! Ja, det er slik de annonserer seg selv, veteranene fra Hildesheim, Tyskland, B.B. & The Blues Shacks. Etter 30 år, 12 album og tusenvis av spillejobber – hvem er det som ikke kjenner denne gjengen? Og som skribenten av innertekstene på ‘Dirty Thirty’, RJ Mischo, sier: Hadde de hatt en deutchmark for hver stopp på en autobahn-kro, så hadde de for lengst vært millionærer!

30-årsjubileum, altså. Det betyr at det var tilbake i ‘89 at brødrene Andreas (gitar) og Michael (munnspill/vokal) startet bandet. Øvrig personell er pr. i dag bassist Henning Hauerken, trommis Andre Werkmeister og tangent-traktør Fabian Fritz. Og det er sistnevnte, den sist ankomne Fabian Fritz, som får briljere med orgelet sitt i det meget swingende åpningskuttet ‘Death Tax’, men etter hvert så dukker de opp de andre også. Storartede musikanter, hver eneste en av dem. 

B.B. & The Blues Shacks tar oss med på en reise gjennom det nord-amerikanske kontinentet, og vi får låter som minner oss om Chicago, New Orleans, Memphis og den californiske vest-kysten. Men det er alt sammen låter de har skrevet sjøl. 16 gode låter, alle i kjent og fin-fin BB & The Blues Shacks-stil. Stilen vi i løpet av de siste 30 årene er blitt så glade i alle sammen, stilen vi håper Hildesheim-gjengen kommer til å fortsette å berike oss med i 30 nye år. 

Som om det ikke skulle være nok å markere jubileet med en splitter ny og glimrende innspilling, så har brødrene Arlt – sammen med plateselskapet, antagelig – valgt å remastre og gjenutgi de to skivene ‘Businessmen‘ (2014) og ‘Come Along ‘ (2012) i en stor 3CD-pakke. Så vidt jeg forstår er det ikke utgitt mere enn 1000 slike eksklusive, samlinger. Begge de remastrede skivene har forresten fått med hvert sitt tidligere uutgitte bonusspor.