CORDOVAS

CORDOVAS - That Santa Fe Channel

CORDOVAS
That Santa Fe Channel
ATO Records

Psykedelisk country

Dette er i og for seg den andre plata fra Cordovas, men spør du frontmann Joe Firstman er dette den egentlige debuten. Den første plata, påpeker han, var ham selv, den første gitaristen i bandet og en samling studiomusikere. Dette er det det handler om, sier han. 
Og hva er så dette? For de som har fått med seg dette laget – de har vært i Norge, så er dette tungt forankret i band som Allman Brothers, Holy Modal Rounders og Grateful Dead og tør vi nevne The Band her? Altså – ikke nettopp renhårig Americana. Psykedelisk country er vel mer presist. Og slett ikke et «retroband»,  Cordovas er i høy grad bevisste sin egen identitet og sin egen tid. Og selvsagt bor hele bandet sammen i Nashville. 
Firstman er født og oppvokst i Nord-Carolina, og huset var det kjæresten som kjøpte til ham. Firstman HAR en fortid som soloartist og har turnert med Willie Nelson og Sheryl Crow, men salget av debuten i 2002 sto ikke til forventningene i selskapet – og brått var han kontraktsløs. Han forlanger mye av bandet sitt, og hver vinter er det flytting til Mexico – for å skrive, øve og spille konserter lokalt. Jeg håper intenst dette bandet fortsetter kurven som åpenbart er staket ut av Firstman, for da drøyer det ikke lenge før vi har de selvsagte arvtakerne til noen av de største og stolteste navnene i sørstatsmusikken. Og hvis de overhodet kommer tilbake hit, vil det være som festivalheadlinere. Bortsett fra tittellåta, la meg anbefale «I’m the one that needs you tonight» og «This Town’s A Drag» - en flott opplevelse for alle dere som ikke lar dere skremme av litt steel-gitar.