DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA - Travel Kit Groove

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA
Travel Kit Groove
DT Records

Fest på hjørnet

En svensk duo som har sjarmert festivalpublikum og klubbgjengere i så vel Notodden som Åmål og en skokk andre spillesteder - som for eksempel steder i Øst-Europa jeg ikke skal begi meg ut på å uttale. Stefan Dafgård håndterer vokal, gitar og munnspill, mens Tommy Johansson håndterer vaskebrett og det som måtte være av perkusjon underveis. Ut av dette kommer det en mildt sagt eksentrisk innfallsvinkel til et sett sammensatt av fire Dafgård-originaler som står seg godt der de blir satt opp mot stoff fra Charlie Rich, Bo Diddley, Billy Boy Arnold og Sonny Boy Williamson – et «gutsy» utvalg av blues, soul og rockabilly. Produksjonen er – uhhm, imponerende grunnleggende – noe annet ville vært helt feil med utgangspunktet i vokal, gitar og perkusjon. 
Dette ender som en stolt videreføring av duotradisjonen som har underholdt folk overalt i sørstatene og så langt nord som til Chicago. Dette er en smak av «fest på hjørnet» slik den er praktisert til alle tider. Stefan Dafgård gjør tingene sine strålende på munnspillet, og når han er en mer enn brukbar gitarist og vokalist så er vi, sammen med perkusjonen fra Tommy Trumma, langt på vei i mål. 
Kjempetøft, og det slår meg at en festival med disse gutta og for eksempel våre hjemlige Swingville Brothers kunne blitt ordentlig moro. Kudos til Notodden for å ha tatt dem over, de spilte som kjent på gata under festivalen – vi får håpe og tro at de dukker opp igjen. 
Jeg fant ingen webside, men hvis du lurer på hvordan dette låter, finnes det et utvalg klipp på YouTube. Så – hvis du er klar for festmusikk som også er moro når du er edru, er det klart disse gutta fortjener en sjanse.