BIG CREEK SLIM

BIG CREEK SLIM - Just Don’t Understand

BIG CREEK SLIM
Just Don’t Understand
Homework Records

En hel konsert uten dødpunkter

Vi er på konsert med Marc Rune a.k.a. Big Creek Slim denne gangen. Han er på scenen på Rampelys i Silkeborg sammen med Tomi Leino trio. I tillegg kommer Troels Jensen inn på vokal og piano, og Peter Nande gjør sitt på munnspill. Charley Pattons «Pony Blues» setter stemningen og er et klart signal om hvor dette bærer. Settet er, til tross for tre originaler, bygget rundt arven fra deltabluesen på 1930-tallet. Bidrag fra Robert Petway, Muddy Waters, Tommy McClennan og Bo Diddley skaper en stødig og imponerende helhet i dette. 
«Creek» bor i Brasil og lever av bluesen, imponerende nok. Den litt rufsete stemmen hans kler det foreliggende stoffet utmerket, og lykkeligvis har ingen falt for fristelsen til å «arrangere» klassikerne i påtrengende grad – om enn snaue åtte minutter med «Pony Blues» kanskje burde vært strammet inn en tanke. En hel konsert her, helt uten dødpunkter eller longører. Mye av æren for suksessen her må faktisk tillegges kompet der Tomi Leino trio gjør en strålende jobb, og Peter Nande boltrer seg på munnspill og langt på vei skaper det perfekte grunnlaget for «Creek». 
Som alltid ellers når våre danske venner spiller inn blues på konsert er produksjonen upåklagelig, og du får sannsynligvis en bedre lytteopplevelse enn de par hundre eller så publikummerne som var til stede på konserten. Derfor, er tradisjonsblues din greie? Da vil du ganske sikkert trives veldig med denne.