TRAVELLIN’ BLUE KINGS

TRAVELLIN’ BLUE KINGS - Wired Up

TRAVELLIN’ BLUE KINGS
Wired Up
Naked/Donor

En fest med denne gjengen kan bli morsom

Med trommeslager Marc Gijbels og vokalist/munnspiller Stephan Hermsen fra Electro­phonics og Jimmy Hontelé på gitar og Winne Penninckx på bass fra Howlin’ Bill (som vant EBC i 2011) er jeg litt usikker på i hvilken grad dette er annet enn et sideprosjekt. Akkurat det spiller egentlig mindre rolle, det vi har her er en porsjon av noe av det ypperste det mellomeuropeiske bluesmiljøet har å by på. Det står all mulig respekt av å by på et sett som dette. Tungt influert av chicagoshuffle og texasblues, der jeg riktignok ikke hører spesielt mye sørstatsblues – slik de påberoper seg, men det er og blir en detalj – og sannelig om ikke gutta serverer en juvél av en surflåt - «Wired Up» midt oppe i det hele, dette er jo til å bli riktig glad av. 
Dette er fire mann som åpenbart har masse erfaring fra livet på veien, og det sitter da også aller best når de legger alle pretensjoner til side og tar deg med på fest. For min del skulle jeg gjerne ha hørt mer av stoff som den avsluttende boogielåta «Into The Night». 
La Travellin’ Blue Kings være tipset til bookingansvarlige i alle landets bluesklubber – en fest med denne gjengen kan bli morsom, sein og svært fuktig.