Wenche Malvina Wisløff

Wenche Malvina Wisløff  - Watch My Style

Wenche Malvina Wisløff
Watch My Style
Egen utgivelse

Verdt å sjekke ut!

Denne «katten» ble ikke konfirmert i går, men tilhører en del av det mest erfarne som har turnert bluesklubbene i Norge på kryss og tvers gjennom en årrekke. På dette nye firespors lange albumet (lange spor) går søskenduoen i Malvina Band med Wenche Malvina Wisløff på vokal og piano og Svein Wisløff på gitar dypere inn i bluesens portal med lidenskapelige og gode innspillinger i låter som «Watch my style» og «Walking in the shadow». Fra nokså sent 60-talls orgelbasert rock med noe av den samme kraften som Greasy Gravy kom med for to år siden til en nesten syv minutter lang deilig og laidback blueslåt der Peter Greens gitarfølelser føles behagelig tilstede med nydelig forståelse av less is more-prinsippet. 

Procol Harum/Gary Brooker-følelsen som vi fikk mye av på duoens forrige album «A little while» for to år siden kommer fint inn på albumets siste låt «There has to be a reason». Her kjenner vi igjen den utrolige musikalske tyngden og roen som Wenche Malvina Wisløff har både vokalt og bak tangentene siden hun vant en talentkonkurranse i Norge tilbake i 1983 foran Alex og Zoo. 36 år siden. Gjennom å spille med mange av de beste musikerne i Norge fra Eivind Aarseth, Jørun Bøgeberg, Paolo Vinaccia, Bugge Wesseltoft, Rune Arnesen og Børge Pettersen Øverleir har Malvina Band gått gjennom mange forandringer siden 90-tallet. På dette 2019-albumet spiller blant annet Bjørn Holm bass. Kjent fra The Respatexans og Knut Reiersrud Band. Samt Henrik Mosnes på orgel og Øystein Jevanord på trommer.

«Touch the sky» har noe av den Bonnie Raitt-følelsen som jeg tror Wenche har båret med seg hele livet og som også ble fint dokumentert på forrige album. I alt fire sterke låter på dette minialbumet, mer spisset inn mot bluesen enn forrige gang. Og det gir en helhet som nesten løfter Malvina Band opp på et nivå med de beste vi har i dette landet. Med de rette ekstra låtene/ tilskuddene her kunne vi virkelig snakket fugl. Akkurat nå med det som ligger på bordet, fire fine låter, snakker vi trivsel, godfot og musikalske følelser over snittet. Verdt å sjekke ut!