JO’ BUDDY’s TRIO RIOT

JO’ BUDDY’s TRIO RIOT - Rhythm ‘n’ Roll Rumble

JO’ BUDDY’s TRIO RIOT
Rhythm ‘n’ Roll Rumble
Ram-Bam Records

Svinger godt hele veien

Jo’ Buddy, eller Jussi Raulamo som jeg kan tenke meg hans mor ville foretrekke å kalle ham, er en meget opptatt herremann med et utall av band på gang, men akkurat ved denne korsveien så er det den nye utgivelsen til rock n’ roll-bandet hans – Jo’ Buddy’s Trio Riot – det skal handle om. Jada, jeg sa rock n’ roll – Jussi Raulamos første store kjærlighet. Han falt for denne musikken allerede da han som 13-åring hørte Little Richard og ‘Long Tall Sally’, og i løpet av de 40 årene som har passert siden den gang, har Jussi stadig tenkt på – og drømt om – å få lage en ren rock n’ roll-skive. Og på spørsmål om hvorfor vente i fire tiår på å realisere drømmen svarer Jussi: - Jeg ventet til jeg hadde nok egne låter til å fylle en hel plate med. 

Hva skal man da si om resultatet av ‘Rhythm ‘n’ Roll Rumble’? Jo takk, dette svinger da godt hele veien i gjennom, jeg tenker Jussi og kameratene hans Tyko ‘Down Home King III’ Hapala og Mitja Tuurala er meget godt fornøyd med verket. Deilig variert er den også, kanskje ikke å undres over når gutta trekker frem følgende stilretninger som sine inspirasjonskilder for verket; New Orleans rhythm & blues, gospel, doo wop, rockabilly, western swing, swamp rock & pop, down home blues, surf & garage rock. Puh!, Til sammen blir dette, i følge bandet; Rock ‘n’ Roll Rumble. 

‘Rhythm ‘n’ Roll Rumble’ er Jussis 12 album, og hans sjette som Jo’ Buddy. Vi kan trygt slå fast at låtene han brukte 40 år på å samle sammen (han har selvfølgelig skrevet alle selv) godt fyller en hel utgivelse, og for egen del håper jeg bare å få se denne gla’-gjengen på en scene et sted. Dette stoffet tror jeg virkelig kan være morsomt også live.