LENA & THE SLIDE BROTHERS

LENA & THE SLIDE  BROTHERS - IV

LENA & THE SLIDE BROTHERS
IV
RetroU Art

En solid vinner fra Finland

Tja, vi skal vel ikke akkurat dele ut premier for å tippe at ‘IV’ er Lena & The Slide Brothers’ fjerde utgivelse. Men vi kan jo legge til at det er fire gode skiver Lena Lindroos og gjengen hennes har gitt ut siden oppstarten i Helsinki tilbake i 2009. Ettersom årene har gått har flere og flere fått øynene opp for dette fine bandet, både hjemme i Finland og rundt omkring I Europa. Og det hjelper jo at Lena & The Slide Brothers har dratt med seg flere priser hjemme i ‘De Tusen Sjøers Land’ (både som årets band og for årets låt) og at de har representert sitt hjemland i European Blues Challenge 2016. 

For denne anmelder har alle Lena & The Slide Brothers’ ut­givelser vært flotte, men jeg tror pinadø de har skrudd opp enda et par hakk på ‘IV’. Hver eneste låt er en liten perle; jeg synger, jeg gynger, jeg digger og koser ‘ræva av meg’ og tenker for hver eneste låt at akkurat denne må jo være skivas beste. Bare for å forandre mening igjen når neste låt er godt i gang. Alt er utsøkt her, og min beundring for finske bluesfolk er i ferd med å nå nye høyder. Hvor finner Lena Lindroos sine musikanter? Og ikke bare det; hun finner jo stadig nye ettersom de opprinnelige musikantene går videre i sine liv. Lena & The Slide Brothers består pr. i dag av: Lena Lindroos, Matti Kettunen, Juha Litmanen og Ykä Putkinen – et utsøkt lag!

Musikken er som alltid skrevet av Matti alene, men han har også denne gangen fått hjelp av Lena Lindroos på det tekstmessige. Låtenes arrangement har bandet stått sammen om. 10 veldig bra låter har de fått plass til, og selvfølgelig (det ligger vel i band-­navnet) står slide-gitaren i høysetet. Men det gjør pinadø også Lenas utsøkte vokal og utprega rocka attityde. En solid vinner fra Finland, altså!