THE CASH BOX KINGS

THE CASH BOX KINGS - Hail To The Kings!

THE CASH BOX KINGS
Hail To The Kings!
Alligator Records

En hyllest til alle bluesfolk som har gått bort de siste årene

18 år har passert siden munnspilleren og ungfolen Joe Nosek startet The Cash Box Kings oppe i Wisconsin, 11 år har gått siden Chicago South-side vokalisten Oscar Wilson ble med, og bandet ble relokalisert i The Windy City. Wilson er forresten oppvokst i gatestubben som etterhvert ble hetende Muddy Waters Drive. Midt i smørøyet, kan man vel trygt hevde.

Denne deres tiende utgivelse (den andre for Alligator) er innspilt i Chicago, og Nosek/Wilson trør til med 11 nyskrevne låter i deres sedvanlige fine mix av lun humor og musikalsk kvalitet. I tillegg til de egenskrevne får vi to covere her, Jimmy Reed’s’ I’m the Man Down There’ og Mercy Dee Walton’s ‘Sugar Daddy’.  ‘The Wine Talkin’ (Wilson/Hahn) er en låt der Oscar Wilson deler vokalansvar med gjestevokalist Shemekia Copeland, og denne blir rett og slett knall-bra. Ikke det at akkurat denne utgivelsen trenger å løftes, men hadde den gjort det, så hadde Shemekia vært dama til det. Egentlig tror jeg hun kunne løfte ethvert prosjekt. I tillegg til de nevnte; vokalist Oscar Wilson og munnspiller/vokalist Joe Nosek, består The Cash Box Kings pr. idag av Billy Flynn (gitar), John W. Lauler (bass) og Kenny ‘Beedy Eyes’ Smith (trommer). En ‘Cash Box Queen’ ved navn Lee Kanehira bidrar med piano og orgel.

Albumet sies å være en hyllest til alle de bluesfolk som har gått bort de siste par år, og Cash Box Kings nevner i fleng; Otis Rush, Lazy Lester, Jody Williams, Matt ‘Guitar’ Murphy, Eddy Clearwater, Eddie C. Campbell, Eddie Taylor Jr., og Mike Ledbetter. Og med sånne flotte bluesfolk i tankene, så er det vel ikke å undres over at resultatet er blitt så bra som det har blitt. ‘Hail To The Kings!’ befinner seg helt der oppe blant CBK’s aller beste utgivelser noensinne. Da kan det vel i grunnen ikke bli så mye bedre, spør du meg.