STRAY CATS

STRAY CATS - 40

STRAY CATS
40
Mascot Records

Stray Cats er tilbake!

Stray Cats er tilbake! Med originalbesetningen bestående av Lee Rocker, Slim Jim Phantom og selvsagt Brian Setzer er det ikoniske rockabilly/rock’n roll-bandet tilbake med sin første plate på hele 26 år. Med tittelen «40» feirer de sitt jubileum med en stil som sier klart og tydelig at de er tilbake akkurat slik man husket dem på sitt beste!
De gikk rett i studio sent i fjor etter sin første turné sammen på mer enn 10 år, og i Blackbird Studio i Nashville har de funnet tilbake til dynamikken de nær sagt har vært alene om, tuftet på 50- og 60-tallets rock’n roll og rockabilly-vibber i moderne tid. Innspilt live i studio, med bare en tagning, kjenner man på energien at de virkelig er tilbake og ikke bare melker gamle prestasjoner.
På låter som «Cat fight (over a dog like me)», «I’ve got love if you want it» og «Three time’s a charm» kjenner man på den originale Stray Cats-vibben med plenty overskudd og energy i miksen av klassisk rockabilly og rock’n roll. De har også med seg en del av den r&b-rocken som man kjenner spesielt gjennom band som Dr. Feelgood på låter som «Rock it off» og «When nothing’s going right», og med sine liv i USA er det heller ikke rart at r&b-eggen svinger i retning Duke Robillard og tidlig Fabulous Thunderbirds på låter som «That’s messed up».
Mer overraskende, på en positiv måte, er at de har med seg en følelse av ­country-rock’n roll, slik band som Jason & The Scorchers og Long Ryders herjet med på 80-tallet med låter som «Cry danger», og at de tør å gi en instrumentallåt som «Desperado» den autentiske følelsen av tidlig 60-talls beat, men med mer dynamikk og glød. At de også svinger innom upolert garasjerock med «I attract trouble» bare forsterker følelsen av at de er veldig lekne og virile under disse innspillingene, der de også kjenner på Elvis-gløden i den 50-tallsinspirerte r&b/country-låta «Mean pickin’ mama».
Alt du hadde drømt om i forhold til en Stray Cats reunion vil manifestere seg når plata slippes offisielt 24. mai. Inntil da er det bare å glede seg!