ATOMIC ROAD KINGS

ATOMIC ROAD KINGS  - Clean Up The Blood

ATOMIC ROAD KINGS
Clean Up The Blood
Big Tone Records

Har for alvor funnet tonen

Denne skal jeg love at ikke var lett å skrive… Denne ufattelig treffende miksen traff denne anmelder direkte i blues-sjela, og jeg ble bare sittende og gynge – nyte – digge. Atomic Road Kings i dag er i første omgang resultatet av at to store begavelser, munnspilleren Eric ‘Jailhouse’ Von Herzen og den noe yngre multikunstneren Big Jon Atkinson, traff hverandre. Von Herzen kjenner vi f.eks. som sidemann for folk som Walter Trout og Kid Ramos, mens Big Jon jo har lånt ut sine tjenester til folk som Bob Corritore og Kim Wilson. Tre skiver har Atkinson under eget navn så langt, mens jo Atomic Road Kings fra før av har en EP ute. Men stilen deres må jo sies å være vesentlig endret etter at Atkinson kom inn, fra mere rockabilly-aktige ting til ekte 50-talls Chicago-blues.
Den rette atmosfæren til sin nye stil fant bandet i Big Jon Atkinsons studio Big Tone i Bristol, Tennessee, og herfra dukker de da opp, de flotte, sjølskrevne låtene fra Von Herzen og Atkinsons penner, veldig godt og tidsriktig pakket inn. Låtene ble i stor grad spilt inn live i studio, og det fortelles at det var 50-tallets blues-, gospel- og rock n’ roll-sound man lette etter. Og fant, i alle fall som denne anmelder tolker det, men så var det da også autentisk – og analogt – 50-tallsutstyr som ble benyttet.
Atkinson synger rått og godt på alle skivas spor, og han spiller lead-gitar på fire låter. Ellers fordeler de gitaransvaret mellom seg, de andre tre gitaristene Scot Smart, Danny Michel og Tony Delgado. 
Bill Stuve tar seg av bassen og Malachi Johnson trommene, mens Robert Welsh bidrar med piano på en låt. Og så var det dette sjelefulle munnspillet til Von Herzen da, som så utsøkt backer opp Big Jons stemme gjennom hele utgivelsen. 
Jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne for å lovprise dette nye bandet. Jeg gleder meg allerede til fortsettelsen, for jeg tror Atomic Road Kings for alvor har funnet både tonen og veien til et nytt publikum med ‘Clean Up The Blood’.