AWEK

AWEK - Let’s Party Down

AWEK
Let’s Party Down
Egen utgivelse

Fortjener å bli hørt

AWEK, denne hardtarbeidende gjengen fra Toulouse i Frankrike, er på banen nok en gang. Denne gangen i forbindelse med at de feirer sitt 25-årsjubilueum. Og det gjør de med en dobbel plateutgivelse: En splitter ny en, samt en med live-høydepunkter fra deres lange og gode karriere.
De siste utgivelsen sine har de byttet litt på å spille inn i Austin, Texas, eller i San Jose, California. Jada, hos Kid Andersen, selvfølgelig. Men Kid har ikke produsert, kun stått for innspillingene (og ­mixingen – og hjulpet bare litt i produksjonen). Sist AWEK var hos Kid i Greaseland var det Mark Hummel som produserte, nå har de gjort de selv, men som de sier: - Vi fikk mange gode råd av Kid. Jeg tror han liker Aweks musikk, og han får oss alle til å slappe av. Vi hadde mye moro med ham, Rusty (Zinn) og Bob (Welch). 
Jubileumsskiva til AWEK heter ‘Let’s Party Down’, og det er virkelig et party, det å sette på ei ny skive med disse gutta. Bernard Sellami (vokal, gitarer), Joel Ferron (bass), Olivier Trebel (trommer) og ikke minst Stephane Bertolino (munnspill) vet jammen hvordan de skal få det til å svinge. Har du ikke hørt om dem, sier du? Synd og skam, svarer jeg; det er sikkert fordi de ikke er amerikanske, eller til nød engelske. Dette er gutter som fortjener å bli hørt. Om det så bare var for å høre Bertolinos munnspill, var det vel verdt å anskaffe denne…
Nå skal ikke jeg påberope meg å ha hørt alle AWEKs utgivelser (jeg tror det er 10 i tallet), men av de jeg har hørt så tar ‘Let’s Party Down’ kaka med sin sprelske musikalitet og sine gode, sjølskrevne låter. Med unntak av to låter har bandet bidratt med alt selv. Fantastisk flotte musikanter har de vært lenge, og når de i tillegg har fått besøk av vennene til Kid, som f.eks. Rusty Zinn, Bob Welsh og Chris Burns, så blir det uslåelig. Kommer ikke humøret og livsgnisten med denne, så grav deg ned. 
Når det gjelder bonus-CD’en med 14 spor spredt utover deres 25 år lange karriere, så registrerer man at de aller fleste selvfølgelig er spilt inn i hjemlandet Frankrike, den eldste tilbake i ’95, men også så fjerne kyster som Mumbai, India har hatt besøk av AWEK. Og fått det dokumentert nå. 
Chicago-, westcoast-, Texas-, jump-blues? Jada, alt sammen. Samtidig - og på en gang. Anbefales!