Bruce Katz Band

Bruce Katz Band - Get Your Groove!

Bruce Katz Band
Get Your Groove!
American Showplace Music

Det svinger fra første fete Hammond­-anslag

Bruce Katz så lyset i 1952 i Baltimore og begynte å spille klassisk piano som 5-åring. Siden spilte han mye jazz og blues på piano, Hammond og bass i samme området. En jobb som bassist for Big Mama Thornton vekket spesielt interessen for bluesen. Siden har han vært å se i bandene til Barrence Whitfeld og ikke minst flere år med Ronnie Earl og hans Broadcasters. Han har turnert med Delbert McClinton, Duke Robillard og en rekke andre. I perioden 2007-13 var han en del av bandet til Gregg Allman og var med i en rekke sammenhenger med forskjellige  tidligere medlemmer av Allman Brothers. Han har sam­tidig turnert med sitt eget band og har sju solo­utgivelser. 
Get Your Groove! bærer navnet sitt med rette. Det svinger fra første fete Hammond­-anslag i Hesitation Blues. Freight Train kan minne om Santana på sitt beste, mens Beef Jerky ruller mot New Orleans med et jazza pianospill. Shine Together har et lett gospelpreg og vokal fra gitarist Chris Vitarello. River Blues er sval tilbakelent blues med både piano og orgel, mens Make Things Right begynner som en tøff shuffle, men varierer med flere taktskifter. ­Tittellåta gynger av gårde på et lett rumba­beat med litt skeivt piano inn­imellom, og særpreges av variasjon, som også de resterende låtene på denne utgivelsen gjør. 
Lett å forstå at Bruce Katz har vært assosiert professor ved Berklee College Of Music i mange år. Han er sjef bak pianoet og Hammond­orgelet.