En bombe av en live-innspilling

En bombe av en live-innspilling

Populer!
 
8.0
1896   0   1   0   0  
En bombe av en live-innspilling

Album informasjon

Artist
Tittel
…Late Live!
Plateselskap
Eget
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

En bombe av en live-innspilling

En bombe av en live-innspilling – fra en bombe av et band. Eller ensemble, må det vel kalles - 11 stk. er de normalt på scenen, i alle fall når Big Dez opptrer på hjemlige trakter. Og det er et velsmurt maskineri, det hele, et velsmurt funk-, r&b-, soul- og bluesmaskineri, som ruller stort og blåsertungt bak gitarist og sjefsvokalist Phil Fernandez.
Big Dez startet tilbake i 1995, som et slags parisisk Texas-band, med munnspill heller enn blåserekke (i dag har de begge deler!), og Fernandez tok mang en tur til Texas for å raffinere sounden sin. Platemessig har det blitt tre utgivelser før denne live-innspillingen, som er gjort på flere franske jazz- og bluesklubber. Den første het ’Sail On Blues’ og kom i 03, året etter kom ’Night After Night’ og i 08 ’You Can Smile’.
Jeg har sett, spesielt i amerikanske anmeldelser, at noen henger seg opp i Phil Fernandez’ litt dårlige engelskuttale. For min del skjemmer ikke dette det spor, om noe er det bare sjarmerende, og det klarer på ingen måte å ødelegge for en heidundrende lytteropplevelse. Den som klarer å sitte i ro ved gjennomspilling av denne – ja, han må da totalt mangle rytmesans! Normalt ville jo et band som Big Dez ha blitt i meste laget for undertegnedes del, topptungt av blåsere som det er, men her glir de så ubesværet inn i lydbildet at det er en fryd. Sammen med en fin, iskald Texas-gitar, flotte munnspill-løp fra Marc Schaller og meget kompetent keyboard-spill fra Bala Pradal. Syngedamene Vanessa Maugez og Kania Allard ’gjør seg heller ikke bort’ – de bidrar til enda mer krydder i dette storslåtte lydbildet.
Som man forstår blir Big Dez’ ’...Late Live!’ en meget vellykket og ytterst energisk sak, med massevis av plass til instrumentale krumspring innimellom det store øset. Det er blitt en flott helhet av det, selv om et par av låtene som er valgt ut nok kunne ha vært byttet. I alle fall for egen del hadde jeg tenkt en ekstra gang etter om det var riktig å ta med Nick Lowe’s ’I Knew The Bride’… Men dette er for ’peanuts’ å regne – ’…Late Live!’ er intet mindre en en solid vinner. Jeg gleder meg til en dag å få sett dette bandet med full besetning, ikke med et barbert oppsett som jeg vet de også turnerer med.

Powered by JReviews