Uimotståelig soul som bare ruller deg av gårde

Uimotståelig soul som bare ruller deg av gårde

Populer!
 
7.0
2004   0   1   0   0  
Uimotståelig soul som bare ruller deg av gårde

Album informasjon

Tittel
I Know That Name
Plateselskap
Absolute/Bonnier Amigo
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
7.0

Hvem har ikke blitt satt ut av stemmen til engelskmannen Paul Carrack. Fra karrieren skjøt fart tilbake på 70-tallet med bandet Ace til han spilte inn en glimrende andre soloplate tidlig på 80-tallet nesten i to-spann med Nick Lowe (før flaska ble for tung for Nick). Etter en brokete solokarriere som britenes fremste soul-voice har han hele veien vært en liten øyenstein for flere enn meg. For de fleste er han nok likevel mest kjent som sangeren i Mike + The Mechanics (med Mike Rutherford fra Genesis som frontfigur har de hatt en rekke radio-pophits som ”The Living Years” og ”Over My Shoulder”), men Paul Carrack har alltid vært Englands poputgave av Al Green under eget flagg. Glimrende som smooth soul/pop-sanger med følelser som maler blå himmel over enhver overskyet dag.
De siste årene (etter suksessen med Mike + The Mechanics som nok har gjort han vel kommsersielt slepen) har platene til Paul Carrack mistet litt av den fingerspitzgefühlen som gjorde han så outstanding i England. Det er derfor veldig gledelig å høre at han har fått tilbake Al Green- og Stevie Wonder-følelsen. At han som en veteran innen engelsk soul tar prisen igjen og fortsatt har stemme til det! Og nå som Raphael Saadiq, Ryan Shaw og Eli Paperboy Reed med flere tar ekte soul til alteret igjen kommer denne plata perfekt inn.
”Stay Awake” er uimotståelig soul som bare ruller deg av gårde som Raphael Saadiq. ”I Don’t Want Your Love” er som å høre Stevie Wonder i sitt originale trekk. ”Love Is Thicker Than Water” har Sam Moore (fra Sam & Dave) som gjestevokalist og du kan bare gjette på hvor mye soul det låter! Radiohiten heter nok ”I Don’t Want To Hear Any More” og har gjester fra Eagles i Don Henley og Timothy B Schmit som får det til å høres ut akkurat som et Eagles-spor. Søtt nok men ikke min kopp te. En ”tickling & groovy” soulballade som ”It Ain’t Easy” er imidlertid helt uovertruffen. Paul Carrack i et nøtteskall. Ingen gjør soul som dette med engelsk pass!
Paul Carrack har gjort dette albumet i sitt hjemmestudio og spiller mange av instrumentene selv. Chris Difford (Difford & Tilbrook = ex Squeeze) er med som låtskriver på tre av låtene. Resten er Carrack-originaler minus åpningssporet ”Ain’t No Love In The Heart Of The City” som er en gammel klassiker som får en fin fremførelse. Dette er svart soul i hvit manns land. Paul Carrack slår tilbake etter noen tammere år med Mike + The Mechanics. En gledens dag blant soulens venner!

Powered by JReviews