Forsberg gjeninnvalgt i styret til Blues Foundation

.

Festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival er på nytt valgt inn i styret i den amerikanske organisasjonen Blues Foundation. Forsberg er valgt for en periode på 3 år med start 1. oktober. Første styremøte for Forsberg blir lørdag 5. november i Bradenton, Florida.

Blues Foundation ble etablert i 1980, har sitt sete i Memphis, Tennessee og organiserer mer enn 200 tilknyttede organisasjoner fra hele verden med til sammen mer enn 50.000 fans og profesjonelle aktører. Styret i Blues Foundation består av et arbeidende styre på 25 medlemmer og organisasjonen har som mål å fremme bluesmusikkens betydning og posisjon som musikkform gjennom tilrettelegging for utvikling og rekruttering samt å utvide forståelsen for bluesens viktige historisk musikalske betydning. Blues Foundation arrangerer bl.a. hvert år i mai Blues Music Awards, som er Bluesens svar på Grammy Awards og det svært populære rekrutteringsprosjektet International Blues Challenge hvert år i januar. I tillegg organiserer Blues Foundation seremoniene Keeping The Blues Alive Awards og Blues Hall Of Fame.

Jostein Forsberg ble valgt inn i styret i Blues Foundation som første ikke amerikanske medlem i 2007. Han satt da i to perioder.
- Det er hyggelig å være ønsket tilbake i denne verdensomspennende organisasjonen etter noen års fravær. Det viser at det jeg bidro med i sin tid ble satt pris på. Jeg blir nå Blues Foundation sin kontaktperson i Europa. Det er viktig for bluesen på denne siden av Atlanteren. Jeg kan bli et bindeledd mellom Blues Foundation og det norske og europeiske bluesmiljøet. Denne utnevnelsen ser jeg også på som en anerkjennelse av posisjonen til Notodden Blues Festival. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet, sier Forsberg.

Foto: Bjørn-Owe Holmberg