Unionsbandet på Midnattsolblues

.

Den siste helgen i mai reiste gutta i unionsbandet Tito Lausteen Quartet til Svalbard og Midnattsolbluesen som hvert år blir arrangert av Longyearbyen Bluesklubb. Fredag spilte bandet på cruise med båten M/S Billefjord som gikk fra Longyearbyen tur retur Barentsburg. Det var et eksklusivt publikum bestående av 25 gjester som fikk oppleve turen. I Barentsburg ble det tid til en runde rundt i den merkelige byen før de tilreisende ble invitert til hotellet for å høre litt om byens historie. På tilbaketuren grillet mannskapet fisk, kjøtt og hvalkjøtt, og alle ble servert et herlig måltid ombord før bandet startet igjen. Det var et lydhørt publikum, og bandet leverte nok en flott konsert. Båten var tilbake i Longyearbyen klokken 02:00 på natten.

Lørdagen fikk Tito Lausteen Quartet en guidet tur i distriktet rundt Lonyearbyen med blant annet tur inn i Adventsdalen, Isfjorden, Nordlysobservatoriet og verdens frølager.
Om kvelden inviterte bluesklubben i samarbeid med hotellet til grilling med påfølgende konsert. Det ble en heidundrende kveld der gutta spilte mange sett. Mot slutten fikk de besøk på scenen av to russiske artister som var i byen i forbindelse med en kulturutveksling. Etter en seks timer lang konsert ga endelig publikum opp å få dem tilbake på scenen, og en lang og fantastisk kveld var over.
Med et fantastisk vertskap ble årets Midnattsolblues på Svalbard en utrolig hyggelig opplevelse.

Tekst og foto: Trond Johnsen

Bildet under: Tito Lausteen Quartet spiller på båten.