Ny bluesfest på Ørlandet

.

Helga 22. til 25. september er det igjen duket for festival på Brekstad på Ørland. Det er i år 17. gang Ørland Bluesklubb inviterer til festival. Blant headlinerne i år er irske Simon McBride (bildet).

Festivalen starter på torsdag. Det har blitt en tradisjon åpne med kirkekonsert. I år er det sangeren Knut Anders Sørum som skal tolke Prøysenmusikk sammen med det lokale koret, Ørland Gospel Kor. Fredagen innledes med Bluesforspill på BarRock med de lokale Blue Rockin’ Daddies. Sørum er tilbake på fredag, da i en litt annen setting sammen med bandet Heigh Chief på Kroa.

På Kroa fredag spiller også unionsbandet Tito Lausteen Quartet og Heather Crosse and The Sweetones. Heather Crosse (bildet under) var med i Ruf’s Blues Craravan i 2015, men det er første gang hun er i Norge med eget band. På utestedet Yrjar blir det også to konserter fredag. Først spiller trioen Steinar Albrigtsen, Reidar Larsen og Monika Nordli med band. Deretter kommer Beck & Skeidsvoll med Øyvind Vassli Hansen med sitt konsept, ”From New Orleans to Memphis”.

Lørdagen starter som tidligere år med bluesjam på dagtid mellom 13 og 16 på Barrock. På kvelden blir det som på fredag, konserter på Kroa og Yrjar. På Kroa starter amerikanske Kent DuChaine med sin tradisjonsblues, etterfulgt av mer kraftig skyts fra det norske bandet Texas Twisters. Siste band på Kroa er Krom. Her blir det rockabilly på norsk.
På Yrjar starter Jolly Jumper & Big Moe & The Jimbo Jambo Band, før det er klart for headlinerne. Heather Crosse and The Sweetones har med seg ikke ukjente Stan Street i bandet lørdag. Han har vært i Norge en rekke ganger, også på Ørland i fjor, da sammen med Watermelon Slim. Street er i tillegg til å være musiker og entertainer, også godt kjent som bildekunstner. Han laget blant annet fjorårets festivalmotiv.

Sistemann ut på festivalen er Simon McBride. Han er Irlands nye store “up and coming” bluesgitarist og blir ofte omtalt som arvtaker til landsmennene Gary Moore og Rory Gallagher. Hjemme i Irland har han gitt ut fire album som har vakt stor oppsikt.

Les mer info om festivalen og artistene på www.orland-bluesklubb.com. God festival!

Tekst: Rune Endal